• çinli cep telefonu üreticisi doogee nin rugged, yani aşırı dayanıklı cihazlar sınıfında ürettiği çılgın cep telefonu.

    çılgın olmasının sebebi sadece şoka,suya,toza dayanıklı olması değil günümüzde ki bir çok üst düzey cihazdan daha iyi bir donanıma da sahip olması.

    yakında sahibi olacağım diye umut ediyorum. detayları daha sonra buraya gelecek.

    edit :
    1 aylık kullanım sonrası izlenimlerim :
    cihaz kesinlikle sağlam. bazı youtube kanallarında kırmayı başardılar ama normal şartlarda kırmanız zor.
    kamerası önemli diyenler için tatminkar bir kamera var. 21 mp midir tartışılır..
    ekran her şartta çok iyi görülüyor karanlık kalmıyor.
    pil süresi inanılmaz. en yoğun kullanımda bile 2. güne problemsiz geçiyorsunuz
    parmak izi okuyucusu vs çok sağlam çalışıyor.
    zaten 6gb ram 64gb 2.5 ghz 8 çekirdek işlemcili bir cep telefonu bugün 3bin tl ye yakın. o sebeple fiyat/performans olarak bile çok etkileyici.
    kötü yanları da var.. gövdesini kılıf zanneden çok oluyor. bir de elinizden kırılacak bir yere düşürürseniz (cam sehpa, burun vs..) kırıyor. 300gr ma yakın ağırlık kendini her yerde hissettiriyor.

    edit : cihaz beni terketti. halbuki çok memnundum ve benim açımdan hiç bir sorun yoktu. bir sabah bi uyandım dokunmatik çalışmıyor. ekran sağlam cihaz sağlam ama ekran dokunma komutlarına cevap vermiyor. bir süre mücadele ettikten sonra çözemeyeceğimi anlayınca servise yolladım ((bkz: hepsiburada.com) niyetim tamir olup bana geri gelmesiydi ama gelmedi. bugüne kadar kullandığım en iyi cihaz(dı)
  • koreli bir kullanıcının videosunu izledikten sonra almaktan son anda vazgeçtiğim telefon.

    o video.
  • 1.750 liraya türkiye'de satışa sunulan telefon. tamam kırılmaya karşı dayanıklı, sağlam telefonda. fiyat çin'deki satış fiyatına göre aşırı abartı. çin'de 270 dolar şuan.

    https://tr.aliexpress.com/…rtphone/32828040137.html

    270 dolar ise şuanki kur ile 1.030 lira gibi bir şey yapıyor. hadi 200 lirada vergiler olsun ithalatçı firma cihaz başı rahat 500 liralık kar alıyor kısacası.
  • su anda kullandığım asla degistiremiyecegim canım telefon s90 geldi şimdi yeni aşk başladı. önceden termal caf s60 vardı, rezalet aplikasyonda galeri yok konuşma sensörü sorunlu yavas bir telefon kamera çekimleri de ayni
    doogee tek eksiği yandaki tuş takımları kıçına değse telefon açılıyor.
  • bir arkadaş gümrük satışından 3 adet almış,denedim ettim,adamlar kasmış içine bir ton yazılım ve özellik eklemiş,üzerine lg yada samsung yaz 5000 tl hava da eder.

    1.işlemci snapdragon değil bu yüzden özelliğe yüklenip açığı kapamak istemişler,çift hat micro sd card su geçirmezlik parmak izi okuyucu sağlam gövde 20 mp camera 4 gb ram vs.
    2.taş gibi cihaz pil uzun gidiyor ama bu çağ da halen micro usb ile şarj oluyor,yüksek amperli bir şarj adaptörü ile hızlı şarj olur diyenler var yok öyle birşey hikaye,google 3 sene önce nexus 5x telefonuna hızlı şarj ve aynı zamanda data aktarım özelliği olan type-c koymuş,bu telefon çok havalı ama bir type-c yok.
    3.yazılım android 7 de kalmış,android 9 bu telefonda olmalı,update alır o ayrı gene de piyasa da olanlar hep android 7.
    4.amatör telsizciler bilir üzerinde ptt tuşu var (push to talk) bas konuş,bir yazılım ile destekleniyor çok işlevsel gibi durmuyor yeri gelse kullanılır.
    5.bu segment için cat (caterpillar) yaptığı s60 model telefonuna termal camera koymuş.bu telefonda olsa yok satardı.

    sonuç,1500-2000 tl bandında bir telefon,görünümüne bakarak çok fazla beklenti içine girmemek lazım,çinlilerin geleneksel ilgi çeken ama beklentiyi çok karşılamayan ürünlerinden.

    final cümlesi,deprem çantam için alıp koyarım oda 1000 tl olur ise.
hesabın var mı? giriş yap