• kafasının içinde bir adet fotokopi makinesi olduğundan şüphelendiğim,nasıl olur da her şeyin içini,taa içini görebilir bir türlü çözemediğim yazar...
  • yıllar önce okuduğum "terörist" kitabındaki tüm betimlemeler, benim gibi berbat bir hafızaya sahip insanın aklında bile kalmıştır.
    hala anlatılan mekanlarda,anlatılan kişiler beynime kazınmıştır..."bir konuya daha ne kadar farklı bir yönden bakılabilir ki?" nin cevabı bu kitaptadır.
  • yeğeni alman politikacı gregor gysi'dir
  • feminist degildir. sadece kendisi defalarca boyle etiketlenmeyi sevmedigini beyan ettigi icin degil, fakat feminizm'i kadini canavarlastirarak erkegi magdur konumuna sokmakla elestirerek feminist olmadigini da cok kere dile getirdigi icin, degildir. kendisini insanligin feminist idolleri arasina sokan the golden notebook* kitabinin uzerinden yillar sonra the cleft adli romani yazmis olmasi da bu beyani konusunda son derece ciddi oldugunu ispat etmektedir.
  • kreutzer sonat'in onsozunde kendi uckur maceralarini anlatabilecek kadar dusmus insan. kitabi soyle yorumlamis: "bence bunu psikiyatristlere versek cok guzel analizini yaparlar. ve sonucta adam escinsel cikar:)" din elestirisini sumerlere baglama temayulunun ("abi sumerlerden geliyor o. misir'dan geliyor. o halde yalan.") bir benzeri de bu adam-escinsel-aslinda'cilik. alakali alakasiz her yerden escinsellik altmetni cikarabilmek icin ozel ders mi aliyorlar, dakikada dort kez "burjuva" (barjavu barjavu) diyebilmenin otomatik esantiyonu mudur yoksa bu adam-escinsel-aslinda'cilik, bilmiyorum. yahu tolstoy ne diyor sen ne diyorsun? savas ve baris'i da "adam aslinda subay olmak istemis.:)" diye yorumlarsin allah bilir.

    aslinda doris lessing bir yana, bu kabil bir yaziyi ("yorumu", "okumayi") kreutzer sonat'in "onune" koymak nasil bir mantiktir? "ya boyle bir kitap yayimliyoruz, basinda incil'den falan alintilar var ama, biz yine de durusumuzu belli edelim." endisesi hakim zaar. "doris lessing zehir gibi bir yorum yazmisti. onu kullanalim."<ellerini ovusturuyor> iletisim yayinevi, soyle bana bu nasil bir iletismek? veya soyleme ya. birak. birak birak. murdar etmissin kitabi.

    marksist feminist. lol.
  • (bkz: #27915658)
  • kreutzer sonat'ın iletişim yayınları'ndan çıkan çevirisinde, yazdığı önsözü bulunan, nobel edebiyat ödüllü yazar.
  • bugün vefat etmiş.
  • ırkçılığa ve toplumsal adaletsizliklere karşı duruşuyla bilinen doris lessing, 94 yaşında londıra'da bir pazar günü sabaha karşı âhirete göçmüş. yayımcısının bildirdiğine göre "gözlerini huzur içinde kapatmış".
hesabın var mı? giriş yap