• bunlarin basini iibf bolumleri ceker.
    o yuzden almanyada 3 yil.
    he hukuka 3 yil diyenler kadir has, yeni yuzyil, aydin gibi hukuklarda okursaniz 3 yil fazladir.

    liselerin 4 yil olmasi da ayrica baska sacmalik
  • (bkz: makina mühendisliği)

    6 yılda zor bitiyor.
  • (bkz: ingiliz dili ve edebiyatı)

    bilkentte `hazırlık` adı altında bir senede olmadı iki senede bitirilebilen bi bölüm. neden insanlar 4 sene okuyor hiç anlamıyorum.
  • herhangi bir yabanci dil ve edebiyat bolumu degildir. illa bana sunu da savundurtacaksiniz. universiteye kadar beceremedigin grameri hazirlikta ogrenmekle, edebiyat ayni sey mi?
  • içerisinde iibf olamayacak bölümler. işletme, iktisat vb bölümlerin içeriği o kadar geniş ve kapsayıcıdır ki kaliteli eğitim verilen bir yer için dört yıl bile yetersiz gelebilir bazen. hee ama "ülkede sırf üniversite mezunu olsunlar diye işletme okuyor insanlar" dersen o zaman bölümün yılı değil devletin eğitim politikası eleştirilir, bölümün kaç sene olduğu değil. lan düşünsene bir bölümden finans, pazarlama, satış, insan kaynakları, satınalma ve daha bir sürü alana adam yetiştiriyorsun. bir senede hızlandırılmış kurs versinler oldu olacak. sertifikayla idare etsinler yani, hiç.

    (bkz: seyfi ile analiz yapamama dersleri)
  • (bkz: hukuk)
    sıkıştırılsa 5, hakkını vererek program yapılsa 6 yıl olması gerekir.
  • güzel sanatlar fakültesi 4 değil 6 yıl olmalıdır. araştırılırsa görülecektir ki zaten okuyan öğrenciler genellikle 6 ile 8 yıla kadar uzatırlar. bunun nedeni de okulun atölye imkanlarından faydalanmaktır. bu arada devletin de sanatın desteklenmesi ile ilgili bazı düzenlemelere gitmesi gerekir. r.
  • işletme 3 dönemde biter
  • (bkz: gastronomi)
  • her insan kendisinin fiilen içinde bulunmadığı, aktif olarak yapmadığı iş hakkında fikir sahibi oluyor. en hatalı fikirler ise işte bu bilgi sahibi olunmadan ortaya çıkan daha açık bir anlatımla yalnızca ön yargıdan ibaret olan fikirler. yani kişi oturup 4 sene o bölümde gösterilen o dersi görmüş gibi 'anlamıyorum ki bu bölümde 4 sene ne öğretiliyor' diyor. lisans eğitiminizin içinde yalnızca binde biri kadarcık kısmını gördük diye kendimizi o bölümü okuyup üflemiş zannediyoruz. iibf bölümlerinin şu an için gözden düşmüş bölümler haline gelmesinin yegana nedeni arz talep dengesinin bozulması piyasaya ihtiyaçtan çok daha mezun salıverilmesi ki bu bilinen bir gerçek. özellikle iktisat gibi bir bilim dalının önemsiz/basit ve kolay olarak tarif edebilmem mümkün değil. mesela istatistik diye bir bölüm var terminolojisi o kadar farklı ki hayretlere düşüyorum. hakeza bir bölümün 4 yıl olması gerektiği hakkında beyanda bulunabilmek için ön şart olarak o bölümü okuyup bitirmiş olmak şart koşulsun istiyorum. kendi bölümüm adına konuşmam gerekirse (bkz: hukuk fakültesi) 4 yılı yetersiz buluyorum. bölümün staj benzeri bir eğitim vermesini bunları da barolarla ortaklaşa yapmalarını salık veriyorum.
hesabın var mı? giriş yap