• douglas fairbanks'in kendi gibi aktor olan oglu.
  • bir tek 1933 yapımı morning glory'de katherine hepburn'un karşısında izledim kendisini ve diyorum ki bu adam bugün yaşasa kesinlikle genç kızların sevgilisi sıfatını sonuna kadar sömüren bir insan olurdu. yaşlılığını bilmem ama gençliğinde* daha o garip bıyıkları falan yokken yakışıklı olmakla kalmayıp bir de öyle güzel bakarmış ki, siyah-beyaz ekran karşısında erimemek mümkün değil. bir de renklisini düşün sen artık nasıl olur. söz konusu filmde kathy karşısında saçmalar da saçmalarken bu suratındaki o aşık ifade ve muhteşem gülüşü ile kath'i izlerken ekran karşısında kilitleyebilir sizi. bir de pek bi güzel sigara içermiş bu adam.
  • 1954 senesinde, türk ve yabancı sermaye ortaklığıyla çevrilmesi planlanan atatürk filminin başrolünü oynamak için türkiye’ye geldi.küçüksu kasrı’nda misafir edildi,devlet töreniyle karşılandı ve uğurlandı.

    ülkeden ayrılırken de,“ülkenizde çok iyi karşılandım.filmin senaryosunu kısa sürede yazdıracağım.eğer beğenilmezse yeniden yazdırılacaktır”dedi.

    hâlâ o senaryonun yazılmasını bekleyen andaval var mıdır bilinmez ama, demokrat parti’nin devamıyız diye caka satan akp’liler de,babalarının izinden gidip,amerika’da kimsenin yüzüne bakmadığı kevin costner’ı devlet töreniyle ağırlayıp,cumhuriyet balosuna davet etmişlerdi.

    şark cephesinde değişen bir şey yok.
    (bkz: atatürk filmi)
hesabın var mı? giriş yap