• enpara değildir.

    enpara sadece bu konuda pişmanlıktır.

    garanti diyorlar ama emin değilim.
  • şube bazında en iyisi yapı kredi olan banka.
  • tabii ki imar bankasidir.
  • (bkz: türkiye cumhuriyet merkez bankası) *

    edit: -i gitti.
  • muhakkak ki, the aquidneck national exchange bank and savings company of newport bunlardan biri değildir. ama en uzun isimli banka imiş abd'de.

    dönemsel olarak avantajlı bankalar değişebilir. özellikle piyasaların kapanış saati sonrasındaki kur makasları bankaların risk algıları seviyesinde açılmaktadır. gece geçen işlemler günlük hacmin yanında ufak kaldığı için bankalar müşteri kaybediyorum vs gibi kaygılara kapılmaz ve işlem yapmak istemez.

    gün içi kurlarda ise iki farklı durum sözkonusudur. eğer şubeden işlem yapıyorsanız, şube çalışanı bankanın işlem kurları üzerine gözüne kestirdiği kadarıyla bir marj ekleyerek şubesine para kazandırmaya çalışır. internet şubelerinde ise bankalar döviz ihtiyaçlarına göre bankalar arası fx piyasalardaki kurlara 1-2 tik ekleyip öyle ilan ederler. pozisyonlarını korumak isterlerse az pahalı, açmak isterlerse az ucuz fiyat verirler. elbette büyük kurumsal müşterilerin hacimli işlemlerine her zaman uygun kur bulunur.

    bir diğer konu ise, kur rezervasyonudur. kur fikslemek/bağlamak da denir buna. ticari müşteriler güniçinde herhangi bir saatte bankayı arayarak o gün bitmeden işlem yapacaklarını ve kur almak istediklerini söylerler. işlemin tutarına göre şube bankanın hazine biriminden o gün boyu sabitlenecek bir kur alır. müşteri tl'sini getirdiğinde dövizi alır. kullanılmazsa rezervasyon iptal cezası adı altında bir masraf tahsil edilebilir.

    bankalar o güne özel pozisyon alabilirler yani. ama genel olarak düzenli ve karlı müşterilerine daha uygun kurlar verirken, kapıdan girdiğiniz şubelerinde ve internet şubelerinde her durumda daha kötü kurlar vardır.
  • iş bankasının mobil uygulaması iştecep hiç değildir.normal zamanlarda kur farkı yaklaşık 2 olurken hareket zamanları 5-5,5 hatta 6 yı buluyor.ayrıca ekşiden ve forumlardan da gördüğüm kadarıyla enparadan da uzak durun.hadi bizimkisi makası açıyorum ama sattırıyorum diyor.enparada hareket zamanlarında hep bir teknik arıza yaşanıyor.gerçekten çok ilginç
  • (bkz: denizbank)

    en iyisi midir bilmiyorum ama an itibari ile dolar kuru;
    alış: 3.8893
    satış: 3.8990
  • enparadan açmayı düşünüyorum ama tam emin değilim cahilim bu konuda. mevcut 2 hesabım var. iş bankası ve garanti. iş bankası 6 aylık dönemde 12 usd kesiyor. garantide banka hesap işletim ücreti olarak 11 euro alıyor ve senede birinci ve ikinci yarıyıl olmak üzere, toplamda yıl içinde 22 euro hesap işletim tutarını hesaba yansıtıyormuş. önerilere açığım.
  • iş bankası değil,
    garanti değil,
    hsbc hiç değil,
    enpara kötünün iyisi; ancak alım satım saatlerine dikkat edilmesi gerekiyor.
  • bankaların o gün alıcı veya satıcı olmasına göre değişen durumdur . ancak genel olarak dış işlemleri yüksek olan bankaların (bkz: ıcbc) daha iyidir.
hesabın var mı? giriş yap