• öncelikle dövme tanımı ile başlayalım.

    dövme, deri tarafından tümüyle yok edilemeyen bir boya maddesinin belirli bir teknikle insan vücudunun altderi yüzeyine kadar işlenmesi ve bu suretle değişik motif, desen yahut resimlerin insan vücudu üzerinde şekillendirilmesi olarak tanımlanmaktadır.

    kaynakça; http://www.rehberim.net/…455/80791-dovme-nedir.html

    şimdi gelelim kişisel yorumuma;

    dövme yaptırmak yüzyıllardır süre gelen bir şeydir. insanlar belli bir amaç doğrultusunda kendi istek ve arzularıyla vücutlarına dövme yaptırırlar. sürekli tartışmalara neden olan bu eylem bazı toplumlarda yadırganır bazılarında ise hoş karşılanır. kalıcı dövme yaptıranların büyük bir çoğunluğu sonradan pişman olsa da dövme yaptırmak hemen hemen her çağda popüler olmuştur. acı ile özdeş olarak ifade edilen dövme kişinin bir amaca ulaşmak için fedakarlık yapması demektir.

    işte bu yüzdendir ki dövme yaptırmak tamamiyle kişinin kendi tercihidir ve yargılanmaması gereken bir durumdur.
  • derinin dövme yaptırılan bölgesine su işlemez,gusül abdesti geçerli olmaz bu yüzden dövme haramdır,yasaktır,günahtır tarzı hurafeler yüzündendir çoğu insanın dövmeyi yadırgaması gelgelelim bunların gerçekle alakası yok.

    şöyle ki işin doğrusu kuranda dövme ile ilgili haram yada yasak olduğuna dair hiçbir şey yazmamakta.peygamber efendimiz hz.muhammedin yapılmasını tasvip etmediği gerçeği var hepsi bu.
  • dövme yapılan yere su geçmekte, dolayısıyla abdestin kabul olacağı diyanet tarafından söylenmiştir. ancak insana emanet olan vücuduna kötü- muamele etmemek, onu bozmamak ve ona zarar vermemek bir görev sayıldığından ancak buna muhalefet edilmiş olur.
  • keyif. bildiğin ciddi ciddi keyif ama. hele bir de yaptırırken dövmeciyle gerçekten güzel iletişim sağlanırsa tadından yenmez. genelde bir çok insan acıyıp acımadığı konusunda tedirginlik yaşar. bir de ücret mevzusu. ben ücret konusunu genelde müşteriye bırakırım. net ve etkili bir çözümdür bu.
    acıyıp acımadığını soran müşterilerime ise "sinek ısırığı" derim. "o ısırık ne kadar acıtırsa dövme de işte o kadar acıtır."
    gerçi şimdilerde binbir türlü uyuşturucu krem çıktı, bir nevi lokal anestezi tarzında, ve yapılırken kolay kolay öyle ahım-şahım ve dayanılmaz acı hissedilmiyor ama yine de can her şeyden kıymetli, insanların en çok takıldığı konu bu, "acı meselesi."

    bu acı konusunda da tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki kadınlar erkeklerden daha dayanıklılar. bir erkek mesela, kendisine dövme yaptığımda on defa mırın-kırın ediyorsa bir kadın kolay kolay mırın-kırın etmiyor.
    yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken şeylerin başında ise aşırı alkollü ve aç olmamak gerekiyor. alkol kanı sulandırdığı için dövmenin işlenmesinde engel teşkil ediyor. açlıksa kişinin kan şekerinin düşmesine ve acı seviyesinin en alta çekilmesine neden oluyor. haliyle de dövme yaptıran kişi zorluk çekiyor.

    herkesin acı ve beğeni kriterleri ayrı olduğundan bu da kişiden kişiye göre değişiyor. yine de ne olursa olsun, ister yapılan şekilden memnun kalmasın müşteri, ister kalsın, her şekilde o dövmeyi yaptırma anı gerçek bir tecrübe olarak hayatında kalıyor.
    bir de bunun ikincisi, üçüncüsü... mevzusu var ki o da artık dövmenin ne denli bağımlılık yapan bir şey olduğunun yegane kanıtı oluyor.

    naçizane fikrim, dövmeye her şekilde karşı olup da yaptırmayanlar hariç, herkesin bir şekilde bu mevzuya bulaşması. sonrası zaten geliyor. demedi demeyin. ya sonsuza dek hiç ilginizi çekmemeli ya da hayatınızın belirli anlarında bunun tadını çıkarmaya devam edin.

    (bkz: ekşi tattoo & piercing)
  • güzeldir.
  • görünmeyen bir yere yaptırılması tavsiye edilir.
  • ne kadar güzel olursa olsun bazılarına hiç yakışmayan muhteşem şey
  • buna karar vermem ile başlayan ve ne tür bir dövmeyi nereme yaptıracağıma karar verememem ile sürgit bir hal alan acayip bir süreç var. basbayağı var. bir gerçeklik olarak var. tıpkı flash tv'de ne zaman başladığı bilinmeyen ve hiç bitmeyecekmiş gibi görünen halay gibi var. yani o orada, bir kenarda, yaşanıyor, ben biliyorum, fakat tamamına erdiremiyorum. öyle ki nereme yaptıracağıma bile karar verdim. sonra kararımı değiştirdim. sonra bir daha kararımı değiştirdim. mesela az önce bir arkadaşımla dövme mevzusu üzerine konuştuğumuz sırada dövmeyi yaptıracağım uzvum ile ilgili kararımı arkadaşın da tavsiyesiyle bir kere daha değiştirdim. ve fakat hala ne yaptıracağıma dair en ufak bir karar verebilmiş değilim. çok acayip. bitse de gitsek. bilsek de yaptırsak.
  • doğrudur yanlıştır bilemem,
    yıllar evvel benim de yaptırmak için annemi karşıma almışlığım var fakat dövmeciyle randevum olduğu gün adamcağız trafik kazası geçirmiş akabinde 50 gün kadar hapis yatmıştı nasıl bir beddua ettiyse artık bizim valide hanım
    çok sonraları tv de bir talk showda ( conan ) herifin biri şunları söylemişti

    "when people ask me why ı don't have any tattoos i ask them would you put a bumber sticker on a ferrari"

    adam haklı beyler!
hesabın var mı? giriş yap