• downloadlari adam gibi hizaya sokmak icin gerekli program silsilesi. getright,gozilla, mass downloader, flashget ve dap kullanmisligi olan bir insan olarak , flashget rules derim.
  • (bkz: reget)
  • kafam kadar (kocakafaliyim evet) dosyayi download etmek icin internet explorer kullanip "aa calismadi? takildi gelmiyor dosya" diyenlere kurdurulmasi gereken programlara verilen isim. bu bahsi gecendownload manager kullanmayan gencler ayni zamanda her gordugune cift tiklayan insanlar'da tanimlananlarin bir alt kumesi olsa gerek .

    -tikladim gerisini explorer halleder
    -he hu
  • ing. indirme müdürü.
    (bkz: inme inmesi)
    (bkz: kablonetteki hüseyin usta)
  • dosya indirme menajerligi. super dosyalar transfer ediyosunuz, dogru programlari kullaniyosunuz bu dosyalari acmak icin, baglantiyi yukseltip sahayi genisletiyosunuz, terfi ediyosunuz, vs.. butun gece bunu oynuyorum ben.
  • (bkz: igetter)
  • müslüm gürses şarkısı açıp eski bir alışkanlık olarak gözünüz video indirme yardımcınız olan downloadhelper simgesine kayınca onun aslında bir disko topundan başka bir şey olmadığını anlarsınız. işte o an baba'nın keman ve kanun tellerinden dereler gibi hüznün aktığı, orgun en ince, teflerin en tiz vurduğu şarkılarının yüksek seste çalındığı bir şahin yanınızdan yavaşça geçer. beyaz rengine gözün takılıp arka camına bakınca anlarsın.

    hasretimsin...
  • ağzını kırdığımın ayarsızı.
    kendi kendine açılıp kapanan, kendi kararlarını kendi alan, kendini essahtan yönetici sanan, adamın olmadığı yerde adamlık taslayan ama asssla bir hiç olmayı bile başaramayan ve muhattabını sadece sinir eden müdür.

    hep dar zamanda seni yarı yolda koyar.
    önemli bir belge indirmem lazım, korona morona var zar zor bi kırtasiye bulmuşum adam taradığı belgeyi mail atmakta ısrarlı, hava olmuş 39 derece, nem 67 bu iblis indirmem! demez mi? hayır o kafayla ben neden indirmediğini anlayıp düzeltecek durumda da değilim. öyle ki üzerine düşmedim.

    anlaşılan bugün de o kafada değilmişim. yine önemli bir belge indirmem lazım. yine indirmem diye tutturdu.
    nedenini anlamıyorum ama çıldırmış gibi bi yandan chrome, internet explorer falan ne buldumsa önbellek temizliyor, bir yandan bana dadanan sivrisineklere mücadele ediyorum.
    beni zayıf anımda yakalayan 2 sineğin de kurbanı oldum. hayvan! bir asırdır mı yemek yemediniz? kafam kadar şişmiş kollarım! biri de hala peşimde, allah'ım! balkondan odama gelmiş benimle, manyak! kesin yicek beni, böyle kararlı hayvan olmaz olsun. arada bi kulağıma gelip korkutup geri gidiyor. bana bu korku da yeter aslanım, valla.

    neyse sen önbellek falan temizlemek yetmemiş bana, güncellemeleri de iptal etmişim -kendimde değildim- ve şu an explorer ilk sürümü kullanıyorum. ot gibi.
    onu da geç, bütün şifreler gitti haliyle.
    yetmedi. ben şifreleri de unuttum mu?
    unuttum tabii ya ne sandın?

    mail üzerinden bir belge göndermek için belge inmedi diye uğraşırken mailden de oldum mu?
    valla oldum.
    parola sıfırlama, hatırlatma ıdı vıdı...
    derken kimlik bilgileri adres posta kodu falan istiyor.
    pardon da ben mal mıyım elin hotmailine doğru kimlik bilgileri veriyim?
    pardon da ben gerizekalı mıyım elin hotmailine verdiğim yanlış bilgileri de unutayım?

    ay bunlar resmen ben yha!

    yalan yanlış hızlıca bilgileri girerken...
    bi yerden sonra hızlı koşan at geldi aklıma ve "dur" dedim. "sen bu hatırlamadığın bilgilerle müracaat edersen mailinin sana geri verilmesi yüzde sıfır." nerden biliyorum? daha once bi maili böyle kaybettim, herkesin başına gelebilir bir şeydi, büyütmeyelim.

    neyse biraz sakin olmam konusunda kendimi uyardım ve bu şekilde mail adresimi geri almaktan -sanki alabilecekmişim gibi- vazgeçtim.
    bir süre düşünüp bildiğim bütün şifreleri denersem belki başarırım deyip işe koyuldum.
    zor da olsa tutturdum. 101. deneyişte.

    sonra bu hareketlerin aynısını ekşi hesabım için de yaptım.

    en süper şifre unutucu bensem, en haysiyetsiz şey de bu download managerdır.
    her şey onun şeytanlığıyla başladı.

    sivrisinek hala peşimde. her şey üst üste geliyor.
hesabın var mı? giriş yap