• patisinde taşıdığı 4 mücevherle en karizmatik ve gösterişli ejdarhalardan biri. gerçi smaugla kıyaslandığında oldukça fakir sayılabilir. bhutan mitolojisindeki şimşek ejderhasıdır ayrıca. bhutan'ın ulusal sembolü olmayı başarmış ve bhutan bayrağının tam ortasına yerleşmiştir. dzongkha dilinde bhutan ın kelime anlamının "druk'un ülkesi" olması da sadece bir tesadüf değildir.
  • thomas vinterberg projesi. kadro henüz netleşmemiş.
  • mads mikkelsen, maria bonnevie ve thomas bo larsen'i kadrosunda barındıran filmden ilk görsel bugün geldi. masa güzel, muhabbetler iyi. merakla bekliyoruz bakalım.
  • yönetmenlik koltuğunda thomas vinterberg'in oturduğu ve iptal olan 73. cannes film festivali'nden dolayı sonbahardaki film festivallerinde #cannes2020 etiketiyle gösterilecek 2020 yapımı film.

    dünya prömiyerini 45. uluslararası film festivali'nde yapan filmin ülkemizdeki ilk gösterimi ise 39. istanbul film festivali kapsamında gerçekleşecek.

    film, belli bir seviyeyi aşmayan alkol tüketiminin etrafımızdaki dünyayı daha açık bir zihinle algılamamızı sağladığı teorisini test eden bir grup lise öğretmeninin hikâyesini anlatıyor. bu amaç doğrultusunda işteyken dâhi alkol almaya başlayan öğretmenler, kısa süre sonra bu testin etkilerini hissetmeye başlar. bazıları bu deneyden olumlu sonuçlar alırken, bazıları için işler planlandığı gibi gitmez.

    vinterberg'in senaryosunu daha önce jagten'de birlikte çalıştığı tobias lindholm ile birlikte kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda mads mikkelsen ile beraber jagten ekibinden thomas bo larsen, lars ranthe ve susse wold de yer alıyor. ayrıca filmin başrolünde mads mikkelsen'e daha önce kursk ve kollektivet filmlerinde thomas vinterberg ile çalışan magnus millang eşlik ediyor.
  • mads mikkelsen ve yönetmen thomas vinterberg'i yeniden bir araya getiren druk (another round) (körkütük), her gün belli bir seviyede alkol alarak hayat standartlarının yükseleceğine dair bir araştırmaya rastlayan ve bu deneyi kendi hayatlarına uygulamaya karar veren dört lise öğretmeninden oluşan bir arkadaş grubunun hikâyesini anlatıyor.

    vizyon tarihi: 20 ağustos 2021
    ithalatçı: filmartı
    türkiye dağıtım: cj entertainment
    tür: dram
    yapım yılı: 2020
    süre: 115 dakika
    ülke: danimarka, hollanda, isveç

    filmin konusu:

    “martin, kendisini yorgun ve yaşlı hisseden bir lise öğretmenidir.

    evliliğinde sorunlar yaşayan martin'in iş hayatı da pek yolunda gitmez.

    martin'in öğrencileri ve velileri, not ortalamalarının artması için onun sözleşmesini iptal etmesini ister.

    belirli seviyede tüketilen alkolün, zihni dünyaya açtığını düşünen martin, bir deney yapmaya karar verir.

    üç öğretmen arkadaşı ile birlikte martin, deney için her gün belirli miktarda alkol tüketmeye başlar.

    sonuç başlarda gayet olumludur.

    ancak bir süre sonra deney bazıları için olumsuz sonuçlar vermeye başlar.”

    yönetmen: thomas vinterberg
    oyuncular: mads mikkelsen, thomas bo larsen, lars ranthe, maria bonnevie, helene reingaard neumann, susse wold
    senaryo: thomas vinterberg, tobias lindholm
    görüntü yönetmeni: sturla brandth grøvlen
    kurgu: janus billeskov jansen, anne østerud

    vizyon tarihi: 20 ağustos 2021

    filmin altyazılı fragmanını buradan izlemek mümkün.
  • ilk defa vinterberg izliycekseniz önermediğim film. çünkü ortada efsane bir filmografi var. onun dışında yine kaliteli zaman geçirirsiniz.
  • mads mikelsen ve alkol ikilisinden mütevellit sabırsızlıkla beklediğim filmdir.
  • 93. oscar ödül töreni'nde ülkesi danimarka'yı temsil edecek olan oldukça zevkli film.

    --- spoiler ---

    thomas vinterberg’s award-winning drama “druk” has been selected as denmark’s submission in the oscars’ international feature film category.

    produced by zentropa, “druk” follows four weary high school teachers experimenting with the liberating effects of alcohol. the movie was part of cannes’ 2020 official selection and had its world premiere at the toronto ınternational film festival. star mads mikkelsen won the silver shell for best actor at the san sebastian film festival, among the film’s other international awards. “another round” has been acquired by samuel goldwyn films for the u.s. trustnordisk is handling international sales.

    “druk” is an original drama about our desire to feel the rush of life, even when the party is over and the lights come on. director thomas vinterberg and screenwriter tobias lindholm take an unblinking look at this universal longing in a story of four men in mid-life experimenting with alcohol to rekindle the fire of their youth,” said claus ladegaard, ceo of the danish film ınstitute and head of the danish committee.

    --- spoiler ---
  • vinterberg'in the hunt'tan sonra çektiği filmleri beğenmiyordum. festen benim için hala en iyi filmi, the hunt'ı ikinci, dear wendy'i de üçüncü sıraya koyabilirim favori vinterberg filmlerim arasında (hatta sanıyorum ki druk, wendy'i bir alt sıraya öteleyecek). kursk, the commune tam fiyaskoydu. druk ise vinterberg açısından güzel bir öze dönüş yakalama olanağı sağlayabilir. oldukça iyi. oyunculukları şahane ki zaten şampiyonlar ligi gibi kadroyla karşımıza geldi. mads mikkelsen var, thomas bo larsen var, maria bonnevie var; magnus millang'ın da vinterberg ile en iyi çalışması bu film olabilir. filmin finali çok güçlü. 33. avrupa film ödüllerinde en iyi film ödülünü hak edecek kadar iyi buldum mu, henüz film arkası düşüncelerim o kadar netleşmedi ancak mads mikkelsen için "en iyi erkek oyuncu ödülü" anasının ak sütü gibi helal. özellikle filmin son sahnesindeki dans performansıyla, seyircinin "bu adam oynamıyor, yaşıyor" tepkisi vermesine yol açıyor.
  • tam bir avrupa sineması örneği.

    şimdi lalenin biri gelip "zaten danimarka yapımı" falan demesin. anlayan anladı demek istediğimi.
hesabın var mı? giriş yap