• zamanında cok fazla siyasi olayin yasandigi yurt
  • kyk'nın istanbuldaki en güzel yurdudur.
    vatan caddesinin sonunda ulubatlı metro durağının önündedir. yani ulaşım olarak çok alternatifli bir yurttur. hemen üst tarafı topkapıdır. yabancı uyruklu öğrencisi diğer yurtlara göre fazladır. iki blok arasında bir de öğrenciler için güzel alanı vardır, bahçe gibidir biraz.
    sabahlara kadar süren muhabbetler olmazsa bir yanınız hep eksik kalır bu yurtta, güneşin doğuşuna üç-beş sıkı dost, sıcak çay ve fırından yeni gelmiş pohaça eşliğinde tanıklık edilir.
  • http://www.youtube.com/watch?v=0jbf8vdjswe
    burada kalan bir öğrencinin "edirnekapı yurdunda yaşam" adlı ibret verici bir öyküsü
  • 2005-2006 sezonunda yaklaşık iki dönem kaldığım yurt. daha sonra yenilendi, daha güzel bir yer haline geldi; ancak benim kaldığım zamanlarda afedersiniz yarrak gibi bir yerdi. pisliği dillere destan, kimin ne yaptığı belli olmayan bir yerdi. bir de federal büro girişi gibi bir girişi vardır: kart gösterirsin, sonra onu okutursun, sonra bir de parmak izi basarsın. ölme eşeğim ölme.
    yol açısından değerlendirirsek; ytü davutpaşa kampüsü ve çapa öğrencileri için konumu şahane olmasına karşın, itü öğrencileri için eziyetten öteye de geçememiştir. bir yığın araç değiştir, iki durak için metroya bin, otobüsler kalabalık..
    tek iyi tarafı karşısındaki halı sahadır kanımca. abdi ipekçi öğrenci yurdu varken yanına dahi yaklaşmamak gerektiğini düşünüyorum.
  • 90'larda istiklal'de kafayı güzelleştiren öğrencinin , 83t ile gecenin körü
    suriçi denen izbe mekana düştükten sonra , surların yıkık duvarlarında
    katırların neden bekleştiğini anlamaya çalışarak ve bir miktar tırsarak ,
    yüzünü sulukule tarafına çevirip vatan caddesine doğru yürümesi ile
    ulaşabildiği nadide yurt.
  • 1985-1990 arası kaldığım güzel mekan . akgün oteli o yıllarda olmadığı için futbol sahası olarak orayı kullanırdık .
    sıcak su haftada ya da on günde bir akardı.
    odalar 6 kişilikti .
    yataklar ranzaydı . b bloktaki ranzalar küçüktü . alt yatağa oturursanız başınız üst yatağa çarpardı .
    topkapı otogarı henüz açıktı . otobüsler topkapıdan vatana girer orduevinin orda u yapar , çevreye çıkardı .
    yurt çok iyi ısınırdı .
    yemekler ucuzdu . güzeldi .
    çorumlu bir müdürümüz vardı . çok disiplinliydi . gestapo derdik . sonra mardinli bir müdür vardı . boksördü.
    bekçinin biri ile müdür yardımcısı baba-oğuldu . elazığlıydılar .
    havaalanını metrosunun inşaat gürültüsü dışında her şey çok güzeldi .
  • 2002-2003 yıllarında malatyalı bir kantin işletmecisi vardı. şaban diye bir çocuk sağ taraftaki ayrı bölmede yumurta, patatesli yumurta vesaire sıcak şeyleri yapardı. karışık tostu güzeldi hatırlıyorum. sulu yemek de satılırdı. o yıllarda yurtta ülkücü gruplar vardı ve bunların yaptığı zorbalıklara yönetim tarafından göz yumulurdu. temizliği ortalamaydı. her odada üç ranza vardı altı kişilikti. topkapı‘ya çıkan sur tarafında küçük bir bahçesi vardı orada futbol oynanırdı. topkapı’ya çıkan o yol pek tekin değildi geceleri korkardık. genelde çapa’da inip yokuş aşağı yürümeyi tercih ederdik. her seferinde akgün otel’in önünden geçerken zenginlere bakıp iç geçirirdik. otelin popüler olduğu yıllardı. yeme içme alışveriş işlerimizi genelde çapa’da, şehremini de yapardık. vatan caddesinden beyazıt otobüsü biraz seyrek geçtiğinden genelde ulubatlı metro ile aksaray’a oradan tramvaya aktarma yapardık. metro tramvay arasındaki caminin karşısındakş dükkanlarda porno cdler satılırdı. üst kat zula yerde masalar koltuklar vardı oralara oturup kataloglardan cd seçip kodlarını söylerdin 10-15 dakikaya gelirdi başka bir yerden.
hesabın var mı? giriş yap