• birkaç derste birden hangi taşı kaldırsak altından çıkan, ulan bu adam bunlarla da mı ilgilenmiş dedirten bilgisayarcı

    "computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes" sözünün sahibi
  • "fizikte bir konuda yapmak istediginizi yapamadiginizda sucu her zaman dogaya atabilirsiniz. tanri'yi suclayabilirsiniz, dogayi o kadar karmasik hale siz getirmemissinizdir, fakat programiniz calismiyorsa arkasina saklanabileceginiz bir sey yok. sifir sifirdir, bir birdir." - ewd
  • "when you are doing something quick and dirty, you suddenly visualize that i am looking over your shoulders and say to yourself "dijkstra would not have liked this", well, that would be enough immortality for me." diyerek, her kirli cozumde vicdanimin sizlamasina sebep olan ustat.
  • kendisi hollanda'daki gunden gune yozlasan bilgisayar bilimleri egitimine guvenini yitirerek ve departmanlarin kaliteyi dusurmek pahasina daha cok ogrenci cekmek amacini guttugunu gozlemleyerek, amerika'daki university of texas - austine'de calismalarina devam etmeye karar vermistir. zira, bu karari aldigi siralarda u.texas, diger universitelerin aksine ogrenci alimlarini kismis, mufredati gelistirmeye yonelik adimlar atmaktadir.

    endustrideki firmalarin kasten yazilim urunlerini kusurlu piyasaya surduklerini, art arda versiyon cikararak sahte bir musteri sadakati (bagimliligi demek daha dogru) yaratip, ekonomik hayatlarini idame ettirdigine inanir - ki katilmamak elde degil.

    calismalarinda mukemmeliyetci ve puristtir. her daim zarif*'liginin onemini vurgular ve programlamanin bir sanat oldugunu savunur. bu ozellikleri kendisinin buldugu, gorunuste basit ama oldukca etkin ve sonuc-odakli algoritmalarinda gormek mumkundur. ayrica, bilgisayar bilimlerini takdir etmenin tek yolunun, hakim matematik bilgisinden gectigini savunur.

    "program testing can convincingly show the presence of bugs, but it is hopelessly inadequate to show its absence." - e. w. dijkstra
  • şu anda kullanılan routing algoritmalarından bir kısmı bu insanın bulduğu yöntemlerle çalışmaktadır.
  • "the question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
  • algol 60 compiler'i yazmak icin oturdugunda bu adam, bitene kadar sakalini kesmeme sozu vermistir. bittikten sonra da o sakali kesmemis, olene kadar sakalla yasamistir.

    kaynak: wikipedia
  • bu ay kanserden ölen, pek bi güzel shortest path algoritmasıyla tanınan bilgisayar dehası. "bilgisayarlar düşünebilir mi? demek, denizaltılar yüzebilirmi? demekle aynı şeydir!" sözünün sahibi. ölümü algoritmalarını kullananlar arasında üzüntü yaratan deha.
  • 1972 turing ödüllü bilgisayar/matematik eğitimlerinde ismi en sık duyulan bilim insanlarından birisidir. 1968 yılında spaghetti code(developer anti-pattern, kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/spaghetti_code) hakkında devrim niteliği taşıyan bir fikir ortaya atmış ve sistemler tasarlanırken; hiyerarşik bir yapıya sahip olmaları gerektiğini ve her katmanın sadece alt katmanlar tarafından sunulan servisleri kullanması gerektiğini söylemiştir.

    t.h.e. isimli işletim sisteminin geliştirici takımının lideridir kendisi aynı zamanda. (kaynak: `http://en.wikipedia.org/…he_multiprogramming_system`)

    bana her zaman, hayatımda kod yazdığım süre boyunca hiç bir zaman goto kullanmadım diyen yahya karslıgil' i hatırlatır.
  • 1972 yilinda turing odulu'nun sahibi olan, dijkstra algorithm olarak da bilinen shortest path algorithm'in yaraticisidir. ayrica goto komutunun programlamanin icine ettigini*, bunun yerine isi dongulerle halletmek gerektigi gibi zekice bir dusunce ortaya atmis ve bu fikriyle sayginlik kazanmistir. 6 agustos 2002'de kanser sebebiyle hayatini kaybetmistir.
hesabın var mı? giriş yap