• gidilip görülecek, tadına bakılacak, gece kalınacak ve izlenilmesi gereken genel rota hakkında bilgisi olan yazarların vereceği hayati önem taşıyan tavsiyelerdir.
  • bugünü geçtim çarşamba günü izmir resmi olarak 38 derece olacakmış ki hissedilen rahat bi 45 derece vardır, bu sıcaklarda deli misiniz ege turu falan, oturun şehrinizde mis gibi akşamları serin serin yatın burada nemle sıcakla boğuşmaya gelip acı çekmeyi mi seviyonuz nedir anlamadım ki"dedirten tavsiyelerdir.
  • ilk sorulması gereken soru "aşağıdan yukarıya mı yoksa yukarıdan aşağıya mı gidilecek?" şeklinde olmalıdır (buna kimisi "kuzeyden güneye mi yoksa güneyden kuzeye mi" der, o yanlış, benim dediğim doğrusu)

    cevap: "aşağıdan yukarıya" olmalıdır. nedenini yazacaklarımdan sonra anlayabilirsiniz.

    hemen hemen 15 günlük arabalı tatil için ve bütçeden bağımsız olarak yazalım ("bütçeden bağımsız" derken, çok para varsa otellerde, az para varsa uygun pansiyonlarda, çok az para varsa çadırda, hiç para yoksa balık tutarak falan)

    ilk durak: marmaris. sabah gir, iki koy gez, akşamında merkezde takıl, ertesi günü iki koy daha gez, akşamı yap, yola çık.
    ikinci durak: datça. 1 gün yeter, gündüz koy gezisi, akşam gezmesi.
    üçüncü durak: bodrum. datça'dan feribotla geç, 3 gündüz 2 gece
    dördüncü durak: didim. burada altınkum, 3.koy, mavişehir ve didim antik kenti görülmeli. 3 gün.
    beşinci durak: kuşadası. 1 gün bile yeter, çimip çık,
    altıncı durak: kuşadası'ndan çıkışı sabah yap, çünkü efes'i göreceğiz bugün, deniz yok, selçuk'a git, efes'i gez, akşam yola koyul
    yedinci durak: izmir. konakla, kızlara bak, biraz dinlen, foça'ya gidiyoruz
    sekizinci durak: foça. ortamın ne kadar mutlu ettiğine bağlı olarak 1 ya da 2 gün. güzeldir foça. (yenifoça'ya sakın gitme, eski foça olacak)
    dokuzuncu durak: ayvalık. arada çandarlı, bademli, dikili'ye falan uğramaya gerek yok, ayvalık'a gidip dinlenilecek.

    14-16 günlük, 2000-5000 liralık pırıl pırıl tatil.
  • (bkz: kabak çiçeği dolması)

    (bkz: deniz börülcesi)

    ayrıca gökova körfezi kısmındansa, hisarönü körfezindeki daha az keşfedilmiş koylar tavsiyelere dahildir. ek olarak da arılar diyorum. dikkat diyorum.
  • cesme'den chios'a, sigacik'tan samos'a gecmeyi ihmal etmeyin yeter. gunubirlik gezilerde zaten vize yok pasaport ile gidin ickinin dibine vurun, donerken de freeshop'tan yuklenin guzel kardeslerim.
  • tavsiye edeceğim plajlar sırasıyla: sarıgerme, iztuzu, kabak koyu, ölüdeniz, patara, bitez, didim.
  • didim akbük ve bodrum üçgeni.

    didim, ingilizler ile sıkça muhatap olabileceğiniz sıcağı yakan ve biraz kalabalık bir yer. ancak küçük çaplı araştırma ve soruşturma ile gizli koyları keşfedip tura başlayabilirsiniz.

    akbük, didime 30-40 dk uzaklıkta olup didimden daha sakin, daha temiz ve dalgasız bir denizi olan, gece hayatı olmayan bir tatil yöresi. akbükün didime kıyasla daha bakir koyları mevcut. koy koy gezerken ormanların içinden de gezinebilirsiniz. burası biraz daha huzurlu ve emekli mekanı diyebiliriz.

    bodrumu ise bu iki yöreye yakınlığı için koymuştum. çünkü ben de dahil olmak üzere didim ve akbükten sıkılan gençlerin ziyaret ettiği, geceleri kop kop yapmak için ideal bir yöre olarak zaten hepimiz biliyoruz.

    evet, küçükken ne zaman otelleri tanıtan programlar izlesem bu şarkı çalardı bu şarkı ile sizlere iyi tatiller diyorum

    http://www.youtube.com/watch?v=yd8dcgplp_w
  • assos ve ayvacık mutlaka görülmeli. cunda adasını zaten hiç saymadım bile, ora kesin görülmeli.
  • son kez görülebilir. nüfus gitgide fazlalaştığı için trafikten kaçtık sanmayın. zeytin alanları akp ile imara açılıyor, inşaatlaşma zaten chp belediyeleri ile almış yürümüş. dolayısıyla bu başlık bir süre sonra "egeden kaçacaklara tavsiyeler" başlığını da doğuracaktır. ilgi göreceğinizi ya da huzur bulacağınızı da sanmayın, sandığınızın aksine; ege'de çoğunluk gergindir. her yerde en fazla 2 saat kalıp yola devam edin. zaten sıcak, bir de sizinle uğraşmasınlar.
  • mugla'dan akyaka'ya, oradan da bodrum'a kıyıdan kıyıdan gidin.akbük'te cennete yaklaşmış hissedeceksiniz.
hesabın var mı? giriş yap