• (bkz: silencio)
  • ispanyolcada sessizligin tam adi.
  • (bkz: il silencio)
  • sessizlik olarak çevrilen, homelandvari başlayan ama sonra kurgusuna inanılmaz saçmalayan bir ispanyol dizisi. aron piper'a yazık olmuş.
  • görünce off negzel dizi buldum hem de netflix'te diyor insan. açılışı falan şahane. sonra serbest düşüşe geçiyorsun ve kimseler dur demiyor.

    sadece ilk 15 dkdaki saçmalıkları yazsak entry yarım sayfa olur. en baştan deney için adamı izinsiz nasıl izliyorlar muallak. inşallah diğer bölümlerde mantıklı bir açıklaması olmuştur. çok uyuz olduğum bir şeyi yazayım içimde kalmasın. bu genelde netflix dizilerinde olan bir bok.

    bir kadın karakter var. (kadın dedim ama cinsiyetle alakası yok.) her zamanki gibi işkolik bir insan(ok)

    bu tipler böyle bir ekrana falan bakarken sanki dünyanın tüm gizemini çözmeye yakınmış gibi gözüküyor ya aşırı uyuz oluyorum. lan monitörde adam yürüyor. yü-rü-yor! bir yere şifre girse ok. birinden bir şey alsa ok. götü, memesi, pipisi gözükse hadi yine eyvallah. yürüyor lan. bir de tırt bi bok görüyor gaza geliyor. milleti de gazlıyor.

    -hoze ignasyo hemen sağındaki kapıya bak kadın frikik verdi (telsiz sesi tüm ekipler olay yerine.)

    bir de bu tiplerin başında bürokrasiyi temsil eden bir tip bulunuyor. onun da amk.

    neyse yani sonuç olarak izlemeyin. bir tek ispanyolca tını için izlenebilir. onun da... asdfsdsfdff

    edit: seçim sonrası vietnam sendromundayım.
  • 6 bölümlük netflix mini dizisi. mantıklı bir şey olacak diye 6 bölümü de izledim. elbette olmadı. izlediğim en kötü ispanyol yapımlarından biriydi.

    --- spoiler ---

    plot twist olmayı başaramamış bir plot twist ile dizi noktalandı. adamın ailesini öldürme motivasyonu neydi, ya da cidden öldürdü mü, bunu merak ettiğim için sonuna kadar izledim. ama ilk bölümü izleseniz yeterli, çünkü geçerli bir motivasyonu olmadığını, sadece hasta olduğunu dizinin sonunda net bir şekilde görüyoruz. başında da görüyoruz. takıntılı işkolik pedofili psikiyatristimize neden bu kadar yatırım yapıldığını hiçbir zaman anlayamayacağım. adam konuşmuyor diye büyük bir gizem çözmeye çalışıyorlar sözde, çözülecek ne varsa artık?!? epey de konuştu yani. ben hiç konuşmayacak sanmıştım. kirli polislerin anasını babasını öldürmüş reşit olmayan adamla ne gibi bi derdi var hiçbir zaman anlayamayacağım. sanki iş adamıyla falan uğraşıyorlar, tripler 1500. tam bir fiyaskoydu. ispanyollara yakıştıramadım, dizi yapmak için dizi yapmaya başlamışlar.

    --- spoiler ---
  • psikolojik gerilim yüklü bir truman show. ispanyol yapımı bir netflix mini dizisi.
  • sonuna kadar bi şey olacak diye bekledim. güzel başlayan ama sonu iyi bağlanamayan ispanyol yapımı dizi.

    edit: netflix yapımı
hesabın var mı? giriş yap