• materyalist bir insanın şaşırtmayan sözü.
    bu kibirle kendini tanrı ilan etmesine çok az kaldı.
    edit:materyalizm ne alaka, diyenler olmuş. materyalist birisi, öldükten sonra geride kalan insanları neden umursasın ki?
    bir de şu lafı inançlı biri söylese, organlarımla bir eşcinseli, bir ateisti yaşatmanın anlamı yok, dese adamın dininden girip insanlığından çıkar, küfür edilmedik bir aile bireyini de bırakmazdınız.
    edit:2 ne küfür ettiniz be. daha önce 72 tane küfürbaz engellemiştim.hala varmışsınız.
    son olarak (bkz: gerçek ateizm bu değil)
  • mantıklı bir önermedir. organ bağışından nasiplenen kişinin kim olduğunu tayin edemediğimiz gibi, hiç yaşamaması daha hayırlı olacak bir insan olma ihtimali de vardır. kadavranızı bağışlayıp tıp bilimine katkı yaparak birden fazla insanın hayatını kurtarabilirsiniz. kişinin kendi seçimidir, sebeplerine saygı duyulmalıdır.

    başlığı açanın alakasız bir şekilde dışkı yeme olayını gündeme getirmesi tamamiyle ad hominem olup gülünç kaçmaktadır

    edit: celal şengör'ün otizm spektrumunda (asperger) yer aldığı da düşünülürse pek şaşırtmıyor. adam r2d2 beyler, dağılabiliriz bence
  • bir bakıma haklıdır.

    duyar kasan ekşiciler anlamaz ama adam "zaten fazlasıyla insan var ben öldükten sonra da önemi yok" diye düşünüyor olabilir.

    adam mesela kendisini kadavra olarak bağışlama fikrine gayet olumlu bakıyor iken organ bağışına olumsuz bakıyor olabilir. kendisini bilime adamış bir insan için makul bir karar. onu ilgilendirir.

    şu adamın peşinde koşup boklarını toplamaktan zevk alan bazı kesimden insanları ne yapıcaz onları düşünelim bence. onların içi çürümüş beyinlerinin yönettiği organları da kadavra halleri de bir boka yaramaz çünkü.
  • celal hocama çok saygı duymakla beraber bir soru sormak isterim aslında.

    ya araştırma için bağışladığın herhangi bir organdan yada iskeletten bir hastalığa çözüm bulurlar da, bir dangalak tedavi olur ve yaşarsa, yine sorun olmayacak mı?

    edit : msjla gelen soru ve yorumlar üzerine küçük bir açıklama.

    yapılacak organ bağışı sonrası kurtulacak kişinin (çocuğun) ilerde tüm insanlığa faydalı bir buluş, araştırma yapmayacağını nasıl bilebilir. araştırma için bağışladığı organın yapılan araştırma sonucu daha fazla insanin kurtulmasına nasıl kesin gözü ile bakılabilir.

    bu ihtimali kim hesaplayabilir. organ bağışı bekleyenler hep bilgisiz, faydasız ve fakirler mı?
  • sorulacak soru: ya bağışlanan kişi, o araştırmaları yapan "dangalaklardan" biri ise ve sen bunu bilemiyorsan?
  • bazı insanların yaşlandıkça oturaklı, anlayışlı, nerede neyi söylüceğini bilen insanlar olacağına işte böyle patavatsız biri olup çıkıyor.
  • kendisi ateist olduğundan söylediklerini çok çok normal buluyorum. he bazı ehl-i sünnet cemaatleri de vermeyin diyor, o da ayrı bir pencereden yorumlanacak mesele tabi.

    “kim bir kimseye hayat verirse, o sanki bütün insanlara hayat vermiş gibi olur.” maide 32.

    “insan kendisinin kemiklerini bir araya getiremeyeceğimizi mi sanıyor? evet, bizim onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter.” kıyame 3, 4.
  • umarım dangalağın birinden organ bağışı bekleyecek duruma düşmez.
  • tipik hayvan sever üslubu.
  • teoride katılmakla birlikte kendi içinde çelişen bir beyandır. oyüzden soğuma geldi. araştırılınca ne bulunacak ? başka dangalakları yaşatmanın başka yolları mı ? e aynı şey amk.
hesabın var mı? giriş yap