• edepsizlik yapmak isteyen, ancak aldığı aile terbiyesi ve içinde bulunduğu sosyal çevrenin karmaşıklığı nah gibi pespaye bir el hareketini yapmasına müsaade etmeyen fertler için bir çıkış kapısıdır.

    başparmak işaret ve orta parmakların arasında duhul olduğunda tatmin edici bir his yaşanır. niçin bu kadar iyi hissettirdiği sorusunun evrensel bir yanıtı yoktur. neticede, kimse görememektedir.

    coşkun hislerin kaynağı; "anne, bugün kung fu dersinde çok güzel bir hareket gösterdiler" diyerek övünçle uygulandığında yenilen tokat olabilir. yahut, "öğretmenim, ahmet bana şöyle bir hareket yaptı, manası nedir?" deyip bileği yalama anında kulaktan kavranmak ve akabinde fen bilgisinden kalmak gibi kötü bir tecrübe de olabilir.

    hayat, aramızdan bazılarına bu hareketi bir daha yapmamamız gerektiğini çok acı bir şekilde öğretmiştir. ancak, yasak elmanın tadı hiçbir zaman unutulmamıştır ve kimse görmediği sürece herhangi bir sorun yoktur.

    soğuk kış günlerinin tesellisidir cepte nah yapmak. doğa ana uykuya dalar, ancak parmaklarınızın arasından bir şeyler filizlenir.
hesabın var mı? giriş yap