• t: geyik bir sorunsal

    aklıma 3 ihtimal geliyor;
    1) twitter serverlarındaki nude fotoğraflarını silmek.
    2) eski sevgilisinin dm kutusunu görmek
    3)ipneliğine
  • facebook gibi kapalı ortamın bile seçim sonuçlarını değiştirebildiği günümüz dünyasında, dünyaya çok rahat yön verebileceği için.
    artık ülkeler bile twitter'dan yönetilir hale geldi. bugün twitter'dan başka geniş kalabalıklara hitap edilebilecek bir mecra yok. hepsinin etki alanı sınırlı iken twitter muazzam bir etki alanına sahip.

    edit : bazıları olayı kullanıcı sayılarına bağlamış. hayır mevzu bu değil. facebook kapalı ortamdır, çünkü kullanıcılar sadece kendi çevresiyle etkileşimde. bu yüzden kurumsal firmalar bile kullanmıyor kendilerini ifade etmek için. bugün devletler, firmalar, liderler dahi duyuru yapmak için önce twitter'ı kullanıyor. twitter daha bugün gördüğümüz üzere herhangi bir kişiyi vedat milor ile etkileşime sokabiliyor. dünyanın en ücra köşesindeki biri bile herhangi bir siyasi liderle etkileşime girebiliyor. bunu sağlayacak başka bir platform yok.
    twitter'in kullanıcısı sayısı facebook'un muhtemelen 1/5'i kadar ancak bu kullanıcıların tamamı birbiriyle etkileşime girebiliyor, yani twitter'da bir kişi neredeyse 400 milyon kişiye ulaşabiliyor. facebook'ta bir kişinin 400 milyon kişiye ulaşma imkanı yok.
  • benim de hesabını tutamayacağım kadar param olsa ben de bu tarz küçük şımarıklıklar yaparım.

    esas mesele tüm kaynakların bir elde toplanmasının mümkün olması. standard oil company gibi bir yapı yeniden dirilse şu an kim ses edebilir? ki instagram, whatsapp, facebook, metaverse gibi platformların tek elden yönetildiğini düşünürseniz pek de ses çıkmamış gibi duruyor.

    elon musk da bunun bir ayağı. cebinde paran varsa ücreti mukabilinde twitter'ı da youtube'u da instagram'ı da alırsın güzel kardeşim.
  • 44 milyar dolara internetin g*t deliğini satın alan adam.
  • belki de, dünya çevresinde yörüngeye soktuğu / sokacağı uydular ve global internet sistemi ile düşünülmesi gereken bir harekettir bu.

    yakında kokusu çıkar demiş büyüklerimiz.
  • seçimler, bitcoin, markalar. bu üçünü manipule etse yeter.
  • elon rahmetli tesla gibi asosyal biri değil. aksine her türlü sosyalleşmeyi seviyor. bakın her türlü... sosyalleşme seviyesini twitter'ı da alarak fantazi ile üst seviyeye çıkarmıştır. havaya, uzaya, gezegenlere bakayım derken geç kalmış bir satın almadır kanımca.
  • darphane satın almakla eşdeğer eylem
  • trump'ın yasağını kaldırmak için.
    not:ciddiyim
    biden tesla'yı sürekli görmezden geliyordu. değerini düşürmeye çalışıyordu.
  • adamin parasi var almis.
hesabın var mı? giriş yap