• 30 bin dolarlik bir hediye durumudur... basbakanin rusya gezisinde bir alisveris merkezi acilisi sirasinda storks mucevheratin sahibi kendisie bir gerdanlik hediye etmis, acilistaki moskova belediye baskanina da bir bros hediye edilmis, ancak adam akilli bir manevrayla karim yanimda degil diyerek brosu da emine hanima hediye etmis. sonucta erdogan kisa gunun kari olarak toplam degeri 30 bin dolar olan bir gerdanlik ve bir bros sahibi olmus...

    mevzu mudur? evet, mevzudur... ben vatandasi oldugum ulkenin basbakaninin ve basbakan esinin verilen her hediyeyi kabul etmesine gicigim... bu ulkede rtuk denilen muessese dizilerdeki gizli reklam yuzunden patir patir kanal kapatiyor, benim basbakanim ortalik yerde mansetlere cikacagini bile bile mucevherleri kabul ediyor. hadi emine hanim kadinca hirslari yuzunden kabul etti kolyeyi, zira bilirim kadinlar icin zordur taslara hayir demek ama be kardesim sen koskoca basbakansin, buna nasil alet olursun? alamazsin o hediyeyi, eloglu bosuna mi 40 dolar siniri getirmis her bir halta? var bir bildikleri dimi?

    haa mevzunun zeki insani kimdir? elbette bu hediyeyi veren ve kabul edileceginden emin olan mucevher firmasinin sahibidir. zira bugunku butun gazetelerde kendileri, firmalari, hayatlari 32 kisim tekmili birden yer aliyor...

    neyse, first ladymizin bu rezillige fazla bulasmadan takilari iade etmesini umuyorum ama fazla iyi niyetliyim galiba...
  • kocasinin da hediye olarak almanlardan ucak istedigi ama cok bulunup maybach ile yetindigi dusunulurse cok da abarti bir durum degilmis aslinda... simdi hatirladim...
  • emine hanım, hediyeyi bir müzayede ile sattıracak ve gelirini bir hayır kurumuna bağışlayacaktır. inanıyorum.
  • emine erdoğan'ın kamu personeli olmaması nedeniyle hediyenin iadesinin yasal bir yükümlülük oluşturmadığı, gayetle kanuni olmasına rağmen, garyı-etik durum
  • habertürkten alintidir asagi daki yazi. stork-s mücevher mağazasının sahibi muammer alkım kendisiyle yapilan röportaj da sööle demis;

    "ürettiğimiz ürünlerin içinde başbakanımıza yakışan en güzel ürünü seçtik. kendisine daha iyisi yakışır. daha önceden bize haber vermişlerdi. kendisine hediye vermemizi söylemişlerdi. kendisine en güzel türk ürününü verdiğinizi için çok mutluyuz. "

    suna bakin bi de hediye dileniyorlar. bu nasil bi anlayis. sen "rusveti önlüycem" de sonra bi de bu tür islerle herkese bi örnek teskil et. evet rüsvet degil belki bu ama etik degil. rüsvet alanin savunmasi hazir artik "yoo rüsvet degil hediye, basbakanda aliyo". birileride mahkemede çikip rte gibi "evi kizimin dügününde takilanlarla aldim" demedi mi?
  • veraset ve intikal vergisinin 10.000$ civarında tutması dolayısıyla gayet hayırlı bir iş. emine hanım yurda döner dönmez vergisini ödeyip hazineye katkıda bulunacak, mücevheri de kimsesiz cocuklar vakfına bağışlayacaktır. bundan iyisi can sağlığı.

    ayrıca, (bkz: davulu delen jaguar)
  • hem hediye edilenin, hem de hediye edenin hala cig oldugunun gostergesi olay.

    erdogan ailesi, basta aile reisi rte olmak uzere, tastamam prototip bir turk ailesi gibi hareket etmektedir. fakirinden zenginine, koklerine bagli turk ailesinde asiri tasarrufculuk, sinekten yag cikarmak kutsaldir. mesela sizin icin tramvatik bir olay olan sunnet, aile icin "risk venture" tadinda yasanabilmekte, sunnet dugununuzde size takilacak altinlarin, gozleri kamastirilacak akrabalarin hesabi, daha cukunuz tek parca halindeyken yapilabilmektedir. bu sultanbeyli de yapilan cirosu 500 lirayi gecmeyen sunnet dugunu icinde aynidir, ciragan sarayindaki milyon dolarlik dugun icinde... turkiye dugunlerin davetli listesi, elde edilecek karin optimizasyonu prensibine gore yapilan, ilkokul, ortaokul mezunu annelerin farkinda olmadan mikro ekonomik teoriler gelistirdigi yegane ulkelerden biridir.

    ne oldugumuzu az biraz hatirladiktan sonra, hediye mucevherat meselesine gelirsek. bu olayda, en basta gerdanligi hediye eden kuyumcuyu incelemek gereklidir. surasi kesin ki, calisanlarinin biyigina bulasan altin tozunun hesabini yapan adamcagiz herhalde o mucevherleri gule oynaya vermemistir. yuregi aci aci daglanmistir, ama rusya gibi yarin ne olacaginin belli olmadigi yerde, kuyumculuk gibi bir isi olan bir turk vatandasi olarak yeri geldiginde onu arkalayacak bir devlet buyugunun gonlunun hos edilmesi gerektiginin de bilincindedir. cunku bu adam kanunun ve turk devletinin gucune, biraz da hakli olarak, guvenmemekte, zaman zaman buyuk yerlerden gelen bir telefonun hayat kurtarici olabilecegini bilmektedir. unutmayalim "kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" sozunu jean-jacques rousseau degil, kayserili haci kemal dayi soylemistir.

    oncelikle bu adamin turk devletine ve kanununa guvenmesi saglanmalidir. ve bu da tabii ki arkadasi birinci subede ikna yontemiyle degil, turkiyenin adam olmasi, memlekette hakkakten kanun gucunun gecmesi ile mumkundur.

    erdogan ailesinin durumu ise yukarida anlatildigi gibi batiyla dogu arasinda sikisip kalmanin sonucudur. bir yanda dunyanin orta buyuklukte, medeniyet dairesinde yerini almaya calisan ulkelerinden birinin iktidarini paylasanlardan birinin esiyseniz, bir yanda da kac binyillik anadolu kulturune bagliysaniz ve de hayat tecrubeniz de eh oyle ahim sahim degilse, dogru karari sip diye veremez, hediyeyi kabul edersiniz.

    rte ye gelince, rte esas olarak ozunde becerikli ve kurnaz bir esnafin basbakan suretinde goruntusunden ibarettir (bunu asagilamak maksatli soylemiyorum, bilakis bu turkiyenin bu zamanda ihtiyac duydugu seydir, yasi seksene dayanmis ama ruhu liseli kalmis ecevit ten, veya cok akilli derin adam pozu icinde en fazla orta buyuklukte bir ilkokulu idare edebilecek kapasiteye sahip olan baykal dan cok daha iyidir, ). isbu sebebten rte simdiye kadar buyuk gelisme gostermesine ragmen, hala hediyeyi gorup agzi kulaklarina varan esini hafiften durtup, mucevherleri biraktiracak pismislik seviyesine gelememistir.

    ancak sevinilecek durum sudur ki, tum diger siyasi partilerin aksine akp yaptigi hatadan ders alacak, tukurdugunu oyle fazla gocunmadan yalayacak esneklige sahiptir, ki ben bunun arti bir deger oldugunu dusunuyorum. tepki karsinda ya hediye geri verilecektir ya da bagis magis yapilip bir orta yolu bulunacaktir. en azindan bizim umidimiz odur.
  • halbuki ne gerek var?! o, bizatihi kendisi bir mucehver.
  • emine hanımcım canımın içi ciğerimin köşesinin işine hiç yaramayacak bi hediyedir bu gerdanlık. çünkü kendisi boynunu büyük bi iffetle bu değersiz halkından korumaktadır. gerdanlığı herhalde hakim yaka ceketin üzerine takacak değildir.
  • hediye edilen mücevheri neresine takar bilemem ama şu var belki alakalıdır: emine erdoğan estetiği
hesabın var mı? giriş yap