• gedikli kürt faşisti değilim ama aklıma bir isim geldi. hani öyle dünyaca ünlü mü bilemem de ''5000 yıldır bu coğrafyada yaşadıklarını iddia eden kürtler neden tarihlerini anlatacak bir tarihçi çıkaramamıştır? bence koca bir muamma.'' lafına istinaden paylaşayım bari;

    ---------------

    (bkz: mehrdad r. izady)

    ''büyük ortadoğu ve kürtler ile ilgili, özellikle etnik ve kültürel konularda çalışmalar üretmiştir. kürt bir baba ve belçikalı bir anneden dünyaya gelmiştir. kansas üniversitesi'nde tarih, siyaset bilimi ve coğrafya bölümlerinden lisans, syracuse, new york üniversitesi'nde uzaktan algılama-kartografya ve uluslararası ilişkiler alanlarında iki yüksek lisans, columbia üniversitesi'nde ortadoğu dilleri ve medeniyetleri bölümü'nde ise doktorasını tamamlamıştır.

    ortadoğu ve güneydoğu avrupa üzerine çok sayıda kitap ve makale yazmıştır. bunlar arasında türkiye'de "kürtler" adıyla yayınlanmış bir kitabı vardır. abd'de bazı üniversitelerde bölge sorunları, ırak'ın geleceği ve kürtler'in rolü konularında konferanslar vermiştir. araştırmaları; özellikle açıklamalı kartografik çalışmaları ve atlaslar, national geographic, the economist, birleşmiş milletler, abd ordusu ve diğer çeşitli kuruluşlar tarafından kaynak olarak kullanılmıştır. halen önemli kurumlarda eğitim hizmetinde bulunmaktadır.

    çeşitli inanç sistemlerini "yezdânizm" adı altında toplayarak "yezdân’îyye" neolojizmini oluşturmuştur.''

    ---------------

    böyle bir isim hatırlamak ya da bilmek için gedikli kürt faşisti mi olmak lazım? madem o kadar merak ediyorsun, ''merak ettiğin konular''ı araştırıyorsun bunu da araştır öğren. her cümlede her kelimede imalı imalı, altta yatan niyeti ortaya seren göndermeler yapılmaz, ''bağcıyı dövmek istiyorum ulaaan'' diye de bağrılmaz ki... leş gibi kokuyor ağzınız be.
  • "dünyaca ünlü"den kasıt "alanında dünyaca ünlü"dür. bunu anlayamayacak kadar mal olmak tehlikeli ve yasaktır.bilimin binlerce dalı var. her dalının kendi ünlüleri, süper starları var. tarihle ilgilenen tarihçiyi tanır. biyolojiyle ilgilenen biyoloğu tanır. herhangi bir bilimsel disiplinde büyük bir isim olup dünyada hemen herkesin tanıdığı kim var peki ? desene hele kardeş ?.
  • (bkz: ziya gökalp)
    ne hikmetse o da türkçülüğün tarihini yazdı .
  • kaçak elektrik esprisi yapıldı mı acaba? yapılmadıysa ben yapayım hemen adet yerini bulsun.
  • ulan kürtler anadilde eğitim hakkını alamıyor bir de kendi tarihlerini öğrenecek imkan bulsunlar he mi. yoktur tarihçisi marihçisi ama ilerde olacak
  • muteber kelimesinin kullanılarak başlık açılmasına vesile olan tarihçidir. ben de cümle içinde kullanayım muteber kelimesini:
    "olmaya devlet cihanda muteber bir kürt tarihçi gibi.."
  • şeref han, mehrdad r. ızady gibi birkaç örnek bakınızla yetinebilirdik ancak kürtleri tanıyarak dışlama konusunda epeyce yol aldığınızı gördüğüm için gözlerim yaşarıyor. başkalarının kürtlerini bir yana bırakıp türkiye kürtleri için soralım: neden nüfusun en az/en fazla %15'ini oluşturan bir topluluk size göre muteber bir kürt tarihçiyi 90 yıldır çıkaramadı? uzun cevap yazınca maganda kafanız almayacağı için kısa cevap veriyorum: en basitinden dillerini, anadillerinde eğitim almalarını yasakladığınız için olabilir.

    size göre şimdiye kadar muteber bir kürt tarihçisi çıkmamis. öyleyse bundan analarının ak sütü kadar helal olan dillerini kürtlere yıllarca yasaklayanların utanması gerekmiyor mu? ben türküm demeyene sen dağ türküsün deyip asimilasyonun dibine vuran, “türkiye’de kürtler vardır, ben de kürt’üm” dediği için 30 ay hapis yattıran, kürtçe dersi için dilekçe veren üniversite öğrencilerini gözaltına aldıran, hatta malını şehirde satmaya gelen köylülerin ettiği kelime başına cezalar kesen, cezaevlerinde hela taşı yalattırılıp götüne jop sokturan, canlı canlı fare yutturanların torunlarının böyle bir derdi yoksa da, kürtlerin bu tarihini yazan muteber türk ve diğer milletlerden tarihciler var, haberiniz ola. biraz da onları okuyun diyecem ama okumayan bir yığın milliyetçi mal olduğunuz için boşa çabalıyorum gibi geliyor.

    (bkz: wadie jwadieh)
    (bkz: david mcdowall)
    (bkz: basil nikitine)
    (bkz: vladimir minorsky)
    (bkz: hamit bozarslan)
    (bkz: martin van bruinessen)

    ekleme: buradan kürtler dillerini bilmiyor ondan kürt tarihçisi yok gibi bir neden sonuç ilişkisi kurarak argüman üretmeye kalkanlarla muhattap oluyorum. yok öyle bir şey oğlum, sakin olun. size göre daha düne kadar kürt ve kürt dili de yoktu ki, etnik kökeni kürt olan bir tarihçisi de olsun. kürtler dillerini biliyor akademik olarak da birçok alanda geliştirme peşindeler. kasmayın bu konuda. muteber kürt tarihçisi yoksa, bundan onların dillerine eğitimlerine müdahale edenlerin hiç mi sorumluluğu yok onu soruyorum.
    bir de işkencelerin mamak cezaevinde de yapılıyor olması, diyarbakırda yapılanları meşrulaştırmaz. 12 eylül öncesi pkk eylemi var mıydı? 2932 sayılı kanunu ben mi koydum?
  • boyle bir tarihçi varsa soyadı barzanidir. yani oyle olmali , zira tüm onemli adamlarin soyadı barzani kutsal kurdistanda. nasil kutlu bir aile olsa gerek allah ozene bezene yaratmış hepsini.
    simdi bazi faşikler inkar edecek ama kesin barzani soyadı olan biridir bu.. şimdi yoksa bile yakin zamanda olur dert etmeyin..
hesabın var mı? giriş yap