• en ilgimi çeken bölümlerden birisidir. itü'dekilerin web sayfası harikaydı, 3 senedir güncellemeseler bile.
    odtü'deki kardeşler de tatlı tasarımlarını sergiliyorlar, sandalye vb'de geleceğin tasarımlarını yapıyorlar, keşke üretilse.
  • tam adı endüstri ürünleri tasarımı olan, kamuoyunda entas olarak bilinen bölüm.
  • ozunde tuketimi pompalamaya yonelik bir meslek alani..ancak insnliga faydasida dokunabilir, dokunmalıdır..victor papanek in 'design for the real world' kitaını inceleyiniz..eğitim süreci çoooook sancili...
  • her konuya her sekilde bulashan bir dal oldugu icin okulunda hicbirzaman hicbirseyin tam olarak ogrenilmedigi ve ancak (bir cok okul icin de gecerlidir) piyasada, belli bir konuda (otomotiv, beyaz esya, mobilya, el aletleri, vb...) uzman olunabilinen meslek dali.
  • çalı$anlarının çogunlukla kravat takmak ya da döpiyes giymek gibi zorunluluklarının olmadıgı , laylay ,rahat bi o kadar da kazık ,zor ,kafa isteyen meslek dalı,genellikle ar-ge denen mekanlarda kapatılıp bütün gün geyik yapmak suretiyle yaratıcılığın artırıldığı , arızası olmayan insanların bulaşmaya çekindigi, benim de işallah çok yakında tüm oyuncaklarımı toplayıp içine atılacağım güzel meslek.
  • son zamanlarda gittikçe popularitesi artan, hatta matematik puanı olarak mimarlıgı geçmesine ragmen(odtü) hesap kitapla alakası olmayan, benim de içinde okudugum bölüm. genelde mezunları ülkede iş bulamayınca grafik tasarıma, multimedya tasarıma vs.. kayarlar... tabi idealist olup da bu meslegi yapanlar da vardır...
  • hayalimdeki bölümdür kendileri. bildiğim kadarıyla itü ve odtü hariç olan yerler özel yetenek sınavıyla kabul edio. bu iki üniversitenin de puanları hayli yüksek (215 civarları sanırım 2001 için). o halde (bkz: ütopi) (bkz: hayal) ve neyazikki bkz da bkz (bkz: gelecek) (bkz: meendis bey)....
  • nedense her zaman güzel sanatlar altında olduğu düşünülerek mühendislik bölümlerinde okuyanlar ve ne yazıkki bu fakültelerin hocaları tarafından aşağılanan entas, okunduğu üniversiteye göre güzel sanatlar ya da mühendislik ağırlıklı olabilir. (makina fakültesinden gelen her hoca makina-entas kıyasını yaparken, entas'ın makinadan daha yüksek puanla aldığını bilmemekte, rezil-i rüsvan olmaktadır.)

    entas'ı eğer itü'de okuyorsanız son derece hesap kitapla alakalıdır... şöyle ki istatistik olasılık, fizik, matematik, makina elemanları, mukavemet gibi mühendislik derslerini, makina fakültesiyle aynı ağırlık derecesinde, çatır çatır okuturlar. (sonra da siz mühendis değilsiniz derler)

    ayrıca tasarım her zaman bilgisayar destekli olmak durumunda değildir, çünkü her tasarımcı bir fabrikada çalışacak, cad-cam kasacak değildir... tasarımın temeli yaratmak ve bunu kağıda geçirebilmektir. bilgisayar programları (catia , 3d max , alias , rhino vs vs), karakalem, marker, suluboya ya da airbrush gibi sadece araçtır, "kullanabilme zorunluluğu" ancak türkiye gibi "tasarım" anlayışı henüz oturmamış ülkelerde aranılır...
  • "yaraticilik" yönü ön plana çıktığı ve ilim-irfandan da kopmadığı için zevk alarak yapabileceğimi düşündüğüm sayılı mesleklerin birincisi.
  • (bkz: designophy)
hesabın var mı? giriş yap