• telefonda dolandırıcılığın geldiği son nokta.

    geçen hafta engelliler derneğinden 50 tl'lik bilet alarak yardımcı olmam için arandım. tekliflerini kabul ettim, bileti getirmeleri için adresimi verdim. sonrasında bir başka numaradan benzer bir istekle aranınca bir uyanma yaşadım. bulunduğum yerdeki engelliler derneğini arayarak bilet satanların dolandırıcı olduğunu öğrendim.

    şimdi odunu ısladım dolandırıcının bilet parasını alması için gelmesini bekliyorum.
  • gecen hafta cuma gunu ben de bu sekilde arandim ama musait degildim ve daha sonra aramalarini istedim. daha arayan, soran yok. gitmeyecegim halde 2 bilet alacaktim fakat su an sikimin basini alirsiniz diyecegim.

    (bkz: sozluk bana para kazandirdi)
  • ben de 50 liralık bilet almıştım bunlardan. bir ay sonra komşu teyze havasıyla konuşan bir kadın arayıp "kimse bilet almıyor, ne olur yine alın" diye aradı. tacizlerin sonu gelmedi. tonlarca numarasını blokladim. bu ay yine başladılar.
  • benim de defalarca kurbanı olduğum dolandırıcılık. telefondaki kadınların dillerinden "inşaallah, maşaallah"ı düşürmemelerinden anlamalıydım. oysa biletlerin üzerlerinde bandrol vardı ne de güzel gitmesem de inanmış vicdanımı rahatlatıyordum kendimce.
  • chuck norris kafasında işleyen kişilerce yapılan dolandırıcılık.

    sizi buluyorlar. kurtulamıyorsunuz. engelli listemde kaç tane numaraları var, hala yeni numaralardan arıyorlar.

    bok.
  • valla bende aldım bilet ve gitmedimde...
  • fazlası ile kibar konuşan bir kadının engelliler yararına gibi anlatımlarına inanmıştım ben de. iş yerine göndereceklerini 50 lirayı o zaman verebileceğimi söylemişlerdi. o gün şehir dışına çıkmam gerekmiş ve bildiğiniz vicdan yapmıştım. tekrar aradıklarında sanki o bileti teslim etmiş de parasını almış gibi bana teşekkürler etmişlerdi. herhalde önündeki kayıtta aldım görünüyor diye düşünüp üzerinde durmamış bir de geçen seferi telafi için bu defa 2 bilet talep etmiştim. adeta kasıtlı yapıyormuşcasına o gün de şehir dışında olunca sanki adamları dolandırıyormuş gibi hissedip üzülmüştüm.

    meğer adamların kendisi dolandırıcıymış ya.

    hayır gitse ne olacak 50 liradan 100 liradan ama gerçekten bir işe yarayacak, insanların yüzünü güldürecek yardımların önündeki en büyük engel bu adamlar. gerçekten önemli bir yardım çağrısı olsa nasıl güvenecek insanlar.
  • kaç defa aradılar her defasında şu an meşgulum dediğim zaman hiç sakız gibi yapışmadan kapatmışlardı telefonu. etkileme konusunda aslında başarılı bir teknik ama karşılarındaki adam duygusuz olunca dolandırıcılık da bir yere kadar.
  • benim de 2 yıl önce vicdanıma yenik düşerek 1 bilet almak suretiyle içine düştüğüm şebeke.
    en son 1 yıl önce bu dolandırıcılığı öğrenerek "bir daha aramayın" demiştim, sonra 6-7 ay sesleri çıkmadı ama 1 ay önce kabus gene başladı. gün aşırı aramaya başladılar. artık 0507'li numara aradığı zaman açmayayım diyorum ama ya önemli bir şeyse, ya başkalarıysa diye düşünerek gene açıyorum ve aynı kalıp cümlelere maruz kalıyorum.
    utanmazlığı o kadar ileri boyuta vardırdılar ki geçen gün arayan kadın "sizin bağışınızla x kişi tekerlekli sandalyesine kavuştu) gibi bir palavra sıktı. tabii o x kişi demedi, bir isim salladı ama şu anda aklımda değil. ben arayan garibanı da suçlamıyorum, o gerçekten engelli olabilir ve eline tutuşturdukları kağıttaki yalanı söylüyordur ama bu şebekenin halen adli makamlarca yakalanamaması ayrı bir ayıp.
hesabın var mı? giriş yap