• ing. bir hak, yetki kendisine verilmiş olan. (bkz: entitle)*
  • yıllarca amerikada yaşamış bir arkadaşımın oğlunun türkiyeye yerleştikten sonra en çok kullandığı aykırı kelime bu imiş, " her şeye hakı olduğunu sanan "
  • google translate'in "adlı" olarak çevirdiği kelime.
  • dogal olarak bir seye hakki oldugu varsayiminda olan, default olarak hakettigini dusunen.

    bence turkce karsiligi olmayan ingilizce kelimeler konusunda basi cekmektedir. zira turk halki, bilhassa liberaller muthis entitledlar. surekli bir kendilerinin moral ustunluge sahip oldugunu farzetmek, biz tartismayiz, ben ogretirim sen ogrenirsin, benim bildigimi bilmene imkan yok o yuzden izin ver anlatayim tavirlari buna guzel orneklerdir.
  • bunun sadece bir kelime olarak karşılığını bilen var mı ya, sabahtan beri düşünüyorum.
  • son yıllarda daha sık kullanılan bir ıngilizce sözcük: entıtled. yani her ne olduysa kendini iyi bir mertebede gören her şeyi hak ettiğine inanan kişi sıfatıdır.

    aslında bildiğiniz şımarıktır, spoiled'ın biraz daha yenisi daha trendi. özellikle yetiştirilme tarzını ve sonucundaki ürünü anlatan güzel bir sözcük.

    sürekli olarak katılım ödülleri, herkese alkış ve girişken çocuk yetiştirmek için ayıplamamak gibi yanlış yetiştirme şekilleri ile meydana gelen insana biz entitled diyoruz.

    size entitled kişilerde görülen birkaç semptom yazayım:
    - hiç düşük maaşlara çalışıp deneyim edinmeden en yüksek maaşı beklemek ve her koşulda şikayet etmek,

    - herkesin girdiği standart sınavlardan düşük not alıp sistemi suçlamak ve daha başarılı üniversitelerdeki insanları ve onların okuduğu yeri yüksek sesle küçümsemek,

    - kendinde hiçbir hata aramayıp sürekli olarak sistemi, diğer insanları ya da bir önceki kuşağı suçlamak,

    -tüm hatalarını başka faktörlerle açıklarken tüm olumlu gelişmeleri ve kazanımları tamamen kendi eforuyla ve başarısıyla açıklamak,

    -aşırı gururlu olmak, hoşa gitmeyen davranışlarda tahammülsüzlük göstermek,

    yani özetle talepkar olup çabalamayı reddeden insanların istediklerini hak ettiklerini zannetmesi durumudur.
  • fleabag’ ve ‘stranger things’ oyuncusu brett gelman'ın başrolünde olacağı showtime dizisi

    --- spoiler ---

    fleabag and stranger things star brett gelman is to lead entıtled, a showtime/channel 4 series about an american widower who must get to know his british wife’s estranged family in their crumbling gothic mansion in the english countryside.

    airing next year, gelman will play gabe in the eight-part series from the bbc’s mister winner creator matt morgan, which is being exec produced by the team behind fleabag, in which gelman played martin.

    co-produced between the u.s. network and british pubcaster in association with all3media ınternational, the show, in which gabe’s wife’s family compete for his affections and newly-inherited fortune, will begin shooting in manchester shortly.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap