• "dominique appia diye bi abinin tablosu.. işin aslı yüksek cozunurluğe sahip bir versyonunu arıyorum" şeklinde ukteci notu girilen ukte.

    ukteci muradına http://i149.photobucket.com/…estrousdelamemoire.jpg linkine tıklayarak erebilir...
    edit: eski link ölmüş, elimizde en büyük bu kalmıştır.
  • dominique appia adlı ablanın tablosu olsa gerek. yap-boz'ları da pek makbuldür bunun.
  • http://www.bellux.it/img/appia.jpg
    ortaköy beşiktaş'ta 20-30 milyona dev boyutu elde edilebilecek olan tablodur.
  • türkçe meali hafızanın boşluklarında anlamına gelen appia tablosu**.
  • çoğu zaman yaptığımın aksine, önünde durup dakikalarca izlediğim tablo. hatta, görüldüğü üzere tuttum ressamın ve resmin ismini aldım ve gelip sözlükte aradım kimdir, nedir diye -bunu da ilk defa yapıyorum.
  • bir bakışla yanından geçilip gidilemeyecek kadar çok detaya sahip dominique appia tablosu. her an göz önünde olması durumunda insanı ruh haline göre muazzam farklı alanlara sürükleyip, türlü çağrışımlar yaratır.
  • belki de amerika'yı yeniden keşfediyorumdur.. öyleyse affola..
    fakat tablodaki kızların, cinsel organ nahiyelerinin mevcut olmayışı, kadın cinselliğinin ne derece yok sayıldığına bir işaret gibi geliyor bana..
  • 7 senelik dostum. septik bakışın renk ve çizgilerle ahengi.
    1,5m x 1m ebadındaki bu tabloyu, yurt dışına çıkmış olmama rağmen, yanımda getirmekte bir problem görmedim.

    herkes kendi hayatındaki izleri yakalıyor aslında bu tabloda. o çok fazla bir şey anlatmıyor. siz yaşam tecrübelerinize, anlık hislerinizi katarak, gördüğünüz bütün detaylarda bir anlam arıyorsunuz. bunu size büyük bir keyifle yaptırabildiği için entre les trous de la memoire'ın mükemmel bir aracı olduğunu söyleyebiliriz. hayal gücümü durmaksızın zorlayan bu üretkenliğe ne kadar saygı duysam azdır sanıyorum.

    isviçreli ressamın farklı çalışmalarını görebileceğiniz, hayattan tanımsız bir keyif alabileceğiniz adresi de mevcut;
    http://www.appia-d.ch/index2.htm
  • red alert 2'nin revaçta olduğu 21. yy başlarında tanya'ya benzetirdik bu eserdeki hatunu kuzenimle. aradan geçen 10'dan fazla sene sonra tekrar bakıyorum, evet bu hatun hala tanya'nın küçüklüğüne benziyor.
  • iyi kötü algıları açık olan herkesin ömrünün bir noktasında karşılaştığını düşündüğüm kült tablo.

    benim ilk karşılaşmam ise etrafımdaki ilk şairlerden biri olan önemli bir abimin odasındaki soluk duvarda asılı duran silik baskısıyla olmuştu. daha sonraları yıllar içinde detaylarıyla kendine esir eden bu tabloyu sivas'ın sokak satıcılarından birinin yere serdiği baskılar arasında fark etmek hayli heyecanlandırmıştı beni.

    kaçırır mıyım? tabi ki hayır. yanımdaki dostuma hemen armağan ettim.
hesabın var mı? giriş yap