32 entry daha
  • kullanıldığı filmin başarısına en çok etki eden müziklerden, şarkılardan olduğunu düşünmüşümdür her.

    senaryo yazarı william goldman'a en iyi özgün senaryo, şarkının sahiplerinden burt bacharach'a en iyi film müziği, aşağıda ki görüntüleri yönetmenle beraber borçlu olduğumuz isimlerden conrad hall'a en iyi görüntü yönetmeni oscarlar'ını kazandıran robert redford ve paul newman'ın baş rollerini oynadığı george roy hill'in efsane filmi butch cassidy and the sundance kid'in soundtracki için yapılmıştır.

    filmde kullanıldığı bisiklet sahnesi veya inek sahnesi olarak geçen sahne için

    filmden karelerle kesintisiz versiyonu için

    ekleme: robert redford'un nasıl ünlü olduğuna akıl sır erdiremeyen sinefil olmasa da sinema sever olduklarını iddia eden, çok film izlediklerini, bildiklerini, kültürüne sahip olduklarını anlatan, bununla övünen insanlar var. hangi filmlerde oynamış ki diyorlar falan filan.

    buyursunlar; sinema tarihine geçmiş butch cassidy and the sundance kid'de baş rolde.

    filmi bilmiyorlar. imdb'yi açıp filmografisine bakmıyorlar. o filmografide ki filmleri incelemiyorlar. sonra da ''robert redford nasıl bu kadar ünlü olmuş aklım kesmiyor.'' diye soruyorlar.

    ne demek, yeter ki iste. istersen hap yapıp ağzına atalım sinemaya dair her şeyi ya da kültürünü senin. otur incele geri zekalı.

    ekleme 2: laf aramızda, naçizane quentin tarantino'nun once upon a time in hollywood'u yapmasında bu filmin etkili hem de çok etkili olduğunu, bu filme de göndermeler olduğunu düşünüyorum. afişlerinde ki fotoğraflar bile aşırı benzeşiyor.

    once upon a time in hollywood'un vizyona girmesine aşağı yukarı 1 yıl varken afişi medyaya düştüğünde aha butch cassidy and the sundance kid'in afişi demiştim.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap