1194 entry daha
  • "alışmışssınız övgüye pohpohlanmaya o yüzden beğenmiyorsunuz" diyen cahil sürüsü var resmen sözlükte.
    dizinin taraflı bir anlatımı olduğunu ve yanlış bilgiler verdiğini anlamak için normal bir zeka yeterli oysa.

    örneklerle açıklayayım;

    bir kere türkler için kötü adamlar, bizanslılar için iyi insanlar imajı verilmiş.
    türkler hep siyah giyiniyor ama bizanslılar şıkır şıkır. fatih sultan mehmet bile hep kapkara mesela.

    oysa buyrun
    buyrun 2

    anlatıcılar fatih'in ne kadar zeki olduğunu söylüyor. ayrıca çok kültürlü biri olduğu da biliniyor.
    buna rağmen dizide mara hatun olmasa ortalığı yakıp yıkan bir ergen.
    yani giovanni denen bir askeri kahramanlaştırıyorsunuz da savaş boyunca dehasını konuşturan şehrin fatihini nasıl bu kadar düz gösterebildiniz?

    fatih'in surlara gidip giovanni'ye bütün ege'yi teklif etmesine ne demeli peki? bu nasıl bir rezalet böyle? tarihle alay etmeyi geçtim, yalan bilgi vermeyi geçtim, bu resmen hakaret.

    fatih sultan mehmet'in annesinin hüma hatun olduğunu bilmiyordu dizinin türk yapımcıları ve yönetmeni demek ki... dizinin danışmanı celal şengör kadırgalardaki türk askerlerinin nasıl helak olduğunu büyük bir keyifle anlatırken, fatih'in annesinin hüma hatun olduğunu belirtmek istememiş demek.

    hüma hatun

    şehzadelerin kanı akıtılmaz bile. ama dizide sadrazam kırbaçlatıyor mehmed'i... bu da çok harika bir bilgi olarak not düşüldü dizide.

    fatih sultan mehmed'in şehre girdikten sonra halka ibadetlerini yapabileceklerini söylemesinin de bizanslı bir hizmetçinin tavsiyesiyle olduğunu öğrendik dizi sayesinde.

    normal bir zekanız bile yok bunları anlamak için ve normal bir dizi olduğunu, tarafsız anlatıma sahip olduğunu söyleyebiliyorsunuz. yetmiyor yukarıda birkaç tanesini saydığım vahim hataları gördüğü için diziiyi eleştirenlere de hakaret etme beyinsizliğini de gösterebiliyorsunuz. soluduğunuz oksijene yazık.
869 entry daha
hesabın var mı? giriş yap