292 entry daha
  • bugün ben de kbb uzmanı doktorun talebi ile hem ilaçlı mr hem de tomografiyi arka arkaya çektirmiş bulundum.

    ilaçlı olan mr çekimi için öncesinde damar yolu açılıyor, metal malzemelerden arınmış şekilde mr odasına alınıyorsunuz ve size gerekli açıklamalar yapılıyor. tek ve en önemli nokta hareketsiz şekilde kalmanız aksi halde cihaz içerisinde kalacağınız süre katlanarak artacaktır.

    cihaz içerisine sizi yerleştirdikten sonra acil durum butonu (vb) gibi bir şeyi elinize tutuşturuyorlar ve kendinizi kötü hissettiğiniz anda bunu kullanabileceğinizi söylüyorlar. zira başka şekilde haberleşme imkanı yok çünkü sizi asla duyamazlar.

    mr çekimi sırasında çok değişik ritmlerde ve yüksekliklerde ilginç ve korkutucu sesler duyacaksınız ama kendinizi rahat bırakırsanız, gözlerinizi kapalı tutarsanız ve başka şeyler düşünürseniz (iç muhasebe, neydim ne oldum vb) bir süre sonra hiç rahatsız olmayacaksınız.

    eğer ilaçlı mr çekiliyorsa çekimin ikinci kısımında kolunuzdaki damar yolundan ilaç verilecek ve kolda hafif bir yanma hissi duyabilirsiniz ama 15-20 sn de bu his azalmaya ve yok olmaya başlayacak. bu sekans da tamamlanınca gelip sizi cihazdan çıkaracaklar ama acele etmeyin 30-40 sn oturarak bekleyip sonra ayağa kalkmaya çalışın.

    benim beyin ve kulak mr'ı çekildi yaklaşık 25 dk sürdü ve ilacın herhangi bir yan etkisini görmedim, ilacı vücuttan atmak için bol bol su içilmesi önerilmektedir.

    kısacası korkulacak bişi yok, radyasyon yok sadece kapalı bir alana girip bir süre hareketsiz kalmanız gerekecek.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap