77 entry daha
  • yanlış önerme.

    artan özgürlük anlayışından güç alıp onu bunu eşcinsel diye etiketlemek, son yılların vebası olmuş durumda. kişi sırf eşcinsel olmaktan korkuyor diye ilk aşamada homofobik, sonraki aşamada eşcinsel ilan ediliyor.

    bu konudaki korkunun birçok sebebi olabilir ancak obsesif kompulsif bozukluk adı altında yaygın bir cinsel obsesyon söz konusu. bu obsesyon kişiyi eşcinsel temalı filmler izlemekten bile alıkoyar. olay obsesyon boyutunda olmasa bile bu tarz bir korku, normal sınırlar içerisinde görülmeli.

    insanları etiketleme çabası içinde bulunanlar bir kere şunu sindirebilmeli; kimse tabularını sizin kadar kırmak zorunda değil. eşcinsel birisine, eşcinselliğinden ötürü etik dışı bir yaklaşımda bulunmak elbet zorbalıktır. ancak geri kalan konularda bırakın da insanlar istediklerinden korksun. "eşcinsellik düşüncesi seni korkutmayacak, alışacaksın buna, ayrıca bu kadar korkuyorsan sen eşcinselsindir!" diyerek özgürlükçü olmazsınız, ahlaktan yoksun zorbalar olursunuz.

    basit bir sınır var: ortada etik dışı bir tavır veya davranış yoksa bir sorun da yoktur. bütün bunlar haricinde elde kalan şey, insanları saçma sapan etiketleme çabanız.

    eşcinselsen veya eşcinsellik hakkındaki kötü algıyı kırmak istersen, dilediğin gibi propagandanı yap. ancak bu propaganda diğerlerine saldırarak olmasın. böyle olunca ben de sonuna kadar desteklerim. yeter ki şu toplumsal hareketleri itici hale getirmeyin, haberiniz olmadan en büyük zararı kendiniz vermiş oluyorsunuz.

    aynı olay veganlıkta da var. adam mantık çerçevesinde mis gibi savunuyor görüşünü. sonra birden et yiyen vahşiler diye saldırmaya başlıyor. veya kadın hareketinde feminist adı altında pozitif ayrımcılık propagandası yaparak, işi erkek düşmanlığına çevirenler var. herhangi bir konuda bir sonuç istiyorsanız, aklın yolundan sapmamanız, hem sizin için, hem de toplumsal hareket için daha verimli olacaktır. zira toplumsal hareketlerin başarıya ulaşması yolundaki en önemli nokta, aktif veya pasif fark etmez, taraftar toplayabilmektir.

    size burada vermeye çalıştığım şey sağduyu. sözlük'te aklı evvelde kalanların sayısı fazla olduğu için tepki gelmesini önlemek adına bunu yazıyorum.

    not: eşcinsellik hastalık değildir. her şey beyindeki kimyasallarla ilgilidir. eşcinselliğin, hatta etik dışı olmayan çoğu cinsel yönelimin aykırı görülecek hiçbir yanı yoktur.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap