9 entry daha
  • silaha olan aşkı yüzünden avcılık yapan kişiler de mevcuttur. bunların muhabbetleri gördükleri hayvanlar üzerine değil daha çok avcılığı oluşturan ekipman üzerinedir. yeterli olanın değil yeni çıkanın peşinden giderler. avcılık ortamı kanunen bir canlıya ateş edilmesine izin verdiğinden dolayı avcı olmuşlardır. bunlar genelde avda karşılarına çıkan herşeyi vururlar. yakın zamanda yasak olmasına rağmen ayı vuran belediye başkanı da bu tür insanlardandır. sırf avcılıkta değil iş ortamında olsun eğlenirken olsun uzak durulası insanlardır. maçlardan sonra meydana çıkan magandalar bunlardandır. belki de avcı olmasalar sinirleri gerildikçe tüfeği kapıp birilerini vuracaklar o yüzden avcı olmaları belki iyi birşeydir.

    günümüzde tüfeğin ucunda kaçan kuşa, tavşana veya geyiğe tetik düşürmek veya kararsız kalıp düşürmemek avcılığın çok küçük bir kısmıdır. artık "hadi gidip birşeyler avlayalım" demek o kadar kolay değil. av hep azalıyor ve hep daha uzağa gitmek zorundasınız. en azından ülkemizde yerleşim çok dağınık ve insanlar her yerdeler. insanların olmadığı yere ava gitmek ise "hadi gidelim" diyecek kadar kolay değil. uzun programlar yapmak gerekiyor. ayrıca birçok büyük türün avı para karşılığı yapılıyor. kuş ise eskisi kadar bol değil. bunun sonucu avcıların konuştukları ve kafa yordukları konular av anına ait değil de daha çok az olan avı elde etme adına daha keskinleşen ve dallanıp budaklanan enstrümanlar üzerine oluyor. bu da avın konusu olacak canlı sayısı azalırken sektörün genişlemesini ve birçok yeni ekipmanın çıkmasını beraberinde getiriyor. mesela sırf yarışmalara girsin diye hayatının hiçbir anında av yapmayacak olan mükemmel soya sahip av köpekleri yetiştiriliyor. bunlar sadece şovlara katılıyor. sebebi ise bir grup insanın artık av peşinde koşmaktan bıkıp avcılığın başka taraflarına yönlenmesi. trap diye bir spor aynen bu sebepten doğmuştur.

    başarılı bir avın sonunda mutlaka ölüm var ve bu büyük sorun. ama insanız ya korumacı ve çıkarcıyız. sırf günümüzü değil geleceğimizi de düşünüyoruz. bizi insan yapan belki de bu. ben hala derim ki herkes avcı olsaydı geleceğini düşünür ve ileride tekrar avlanabilmek için etrafını kollardı. dünya daha temiz bir yer olurdu, bu kadar kirlenmezdi. daha çok av hayvanı öldürülürdü ama yaşam alanları daha geniş olurdu.
    ancak avcı diyorum, ilk pragraftaki insanlardan değil.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap