13 entry daha
  • konu..............10/10
    senaryo............8/10
    oynanabilirlik.....5/10
    muzik..............2/10
    grafik..............5/10
    mekanlar..........4/10
    problemler........5/10
    piksel avi..........hayir
    inv.bagimli........evet
    yaratciliga acik...hayir
    genel...............5/10

    firma : the adventure company

    ayni adli macera oyununda yemege davetli olan sekiz ki$iyi adaya getiren naracott isimli tekne sahibini canlandiriyorsunuz. teknenizin batmasi nedeniyle davetlilerle beraber adada mahsur kaliyorsunuz. masanin uzerinde de on kucuk zenci veya on kucuk yerli degil deon kucuk denizci yer aliyor. oyunun yazarlari zaten dunyanin en begenilen polisiye hikayelerinden birini kullanmaya karar verdiginde, problemin buyuk kismini a$mi$lar. ama konu acisindan sıkıntınız yoksa grafik, muzik, oynanabilirlik ve problemlerdeki yaraticiligin en ust duzeyde olmasini bekliyorsunuz. malesef bu oyun bunlarin hakkini veremiyor.

    teknik olarak oynamasi zor bir oyun olmu$. diyaloglari "escape" ile hizla gecemiyorsunuz. sekiz ki$iye birden ayni bir iki soruyu sırayla sormak can sıkabiliyor. el feneri icin ihtiyac duyulan pillerin un cuvalinin icinden cikmasi "oha!" dedirtiyor. genellikle piksel avi yapmiyorsunuz ancak "inventory" bagimli bir oyun. her buldugunu cebine atma sacmaligi ne yazik ki var. (cebimize atabildiklerimiz arasinda havasi inik bir zodyak bot, katlanabilir merdiven, kürek filan da var) bolum geci$lerinde narrator'un ilgili bolume ait on kucuk zenci misrasini soylemesi ho$ bir ayrinti olmu$.

    muzikler zayif. hatta "muzik yok" desek yalan soylemi$ olmayiz. epi topu iki tane dandik parca var ve oyun suresince tekrar tekrar calip duruyor.

    grafikler ortalamanin ustunde. ancak diger karakterlerin yuzleri uzerinde pek cali$ilmami$. yakin plan cekimlerde bir cok sorun goze carpiyor.

    oyun genel olarak yaraticiliga acik degil. gordugunuz her $eyi toplayip, diyalog penceresinde cikan her $eye tiklayarak iki gunde rahatca bitirebilirsiniz.

    finalde ise pek bir surpriz yok. en azindan, kitabi okuduysaniz tabi ki kitapla ayni son yer almiyor ancak cok yaratici bir final oldugunu soylemek de guc.

    kisaca almazsaniz cok $ey kaybetmeyeceksiniz. ancak bir agatha christie faniysaniz oynamadan gecmeyin derim.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap