1 entry daha
  • üst edit: bu entry üstteki entry sahibinin girdisini silmesi üzerine erhan kaleli'yi tanıtmak üzere değiştirilmiştir.

    --- spoiler ---

    e. gazi subay, sistem mühendisi, yazar, ressam, yönetmen, yayıncı

    erhan kaleli ankara’da doğdu. 2009’da kuleli askerî lisesinden, 2013’te kara harp okulundan mezun oldu. harbiye yıllarında, fetö’nün oluşturduğu şok mangaları’nda kendisi gibi diğer atatürkçü öğrencilerle beraber işkence gördü. 2014’te jandarma sınıf okulunu muteakiben foca komando okulunu bitirdi. jandarma subayı olarak tunceli, diyarbakır ve mardin’de bulunan komando ve jandarma ozel harekat birliklerinde gorev yaptı. ergenekon-balyoz kumpas davalar döneminde hakkında soruşturma açılan 1426 kişilik bir listede yer aldı, dosyaya kyok verildi. 1 mayıs 2016 tarihinde meskun mahal operasyonları kapsamında, tunceli 1’inci jandarma özel harekat tabur komutanlığı emrinde görev yapar iken nusaybin’de yaralanarak gazi oldu. emekliliği sonrası kaleli medya’yı ve kaleli medya yayınevi’ni kurdu. 15 temmuz sonrası fetö’nün yerini alan diğer tarikat yapılanmalarına karşı duruşu sebebiyle hakkında çok sayıda soruşturma açıldı. meskun mahal operasyonları’nı anlatmak istediği film projesine jandarma genel komutanlığı tarafından onay verilmedi. orduevlerine girişi yasaklandı. türkiye cumhuriyeti devlet övünç madalyası sahibidir. ankara’da yaşamaktadır.

    kitaplar: can kırıntısı (şiir), 2015 şizofren (roman), 2017 yalnızlık, orta şekerli (şiir), 2020 ek’ aforizmalar (özdeyiş), 2022

    sergiler: yaşayan asker ressamlar resim sergisi (karma), 2014, 2016, 2018

    filmler: sanrı (kısa film), yönetmen, 2018 veda (kısa film), yönetmen, oyuncu, 2018

    tiyatro oyunları: casablanca, 1942 (ugarte, victor laszlo), 2019
    --- spoiler

    daha fazla bilgi için erhankaleli.com

    - öncelikle üsteğmen erhan kaleli meskun mahal operasyonları sırasında nusaybin'de yaralanarak gazi olmuş şerefli bir emekli türk subayıdır. harp okullarında fetöcü öğrenciler (soruları çalarak giren) yata yata okul okurken, erhan kaleli gibi öğrenciler fetöcü komutanlar tarafından şok mangalarında işkenceye varan eğitimlere rağmen bu okulu bir şekilde bitirebilen şerefli kişilerdir. şok mangası haricindeki kişilerin çoğu erhan kalelinin söylediği üzere fetöcü öğrencilerdir.

    -şimdi gelelim yukarıda bahsedilen kişi ile arasındaki meseleye. öncelikle kendi bildiklerimi anlatıyım. erhan kaleli sık sık instagram'dan canlı yayınlar yapıyor soru-cevap şeklinde. son 3-5 canlı yayınında, profil resmi olmayan, saçma sapan isimde yani açıkça fake olan hesaplar yayını sabote etmeye yönelik kışkırtıcı söylemlerde bulundu. bu şahısın kim olduğunu tahmin etmek, gerek erhan komutan, gerek ise onu takip eden insanlar için zor olmayan bir olaydı. yani yukarıdaki entry'de bahsedilen olayın tam tersi bir durum söz konusu.

    -daha geriye gidecek olursak, erhan komutan ile yukarıdaki entry'de bahsedilen kişi arasında halen devam eden bir dava süreci var. bu sebeple erhan kaleli davayı etkilememesi açısından uzun zamandır susuyordu. ancak son zamandaki olaylar sonucunda artık sinirlerine hakim olamayarak iki gün öncesinde bu şahsın gerçek kimliğini takır takır kanıtlarıyla birlikte instagram canlı yayınında sunmuştur.ek olarak kendisi gazi erhan kaleli'ye ağza alınmayacak hakaretler etmiş.

    konu kısaca bu kadar ayrıntıya girecek olursak uzar gider. sonuç olarak nedenini bilmediğiniz konular hakkında veya olmayan olayları olmuş gibi gösterecek şekilde entry girerken dikkat edin.

    ek bilgi: fetö itirafçısı olup, etkin pişmanlıktan yararlanarak serbestçe gezen kişiler mevcut. bunlar örgüt üyesi diğer kişilerin isimlerini vererek serbest kalabilen kişiler.

    edit 1 ekleme: kendisi aynı zamanda, bildiğim kadarıyla yazar,yönetmen,ressam ve şairdir. kaleli medya isminde bir yapım şirketi mevcuttur. youtube'da fetö yapılanması ve birçok konuda videoları vardır ve çok daha fazlası yakın zamanda gelecektir (emekli komutanlarla röportaj vb. şeklinde ve birçok diğer konuda). aynı zamanda, yakında yayınevi de açılacaktır.

    edit 2: üstteki entry sahibi kaçmış. ss almadım malesef.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap