• dünyaca ünlü bir yönetmen olmanın ne demek olduğunu ahlat ağacı setinde bennu yıldırımlar ile yaptığı ders niteligindeki konuşmasıyla anladığımız hakikaten bir büyük usta.

    görüntüler 'yönetmen de oyuncu da budur' dedirten cinsten. biraz monolog ve hafif ince bir ayar şeklinde cereyan etse bile, bunlar ortaya çıkan eserin şanından. evrensel birşey yaratmanın doğum sancısı gibi..

    bir usta yönetmenin usta oyuncusundan ne kadar sofistike beklentileridir bunlar.

    konservatuar tiyatro da öğretilen abartılı idealize edilmiş mimikleri kalıpları yok et diyor. onları dizi ve tiyatroda kullan, bana estetiksel kaygılardan uzak çirkin bile olabilen salt gerçekler lazım diyor. rüzgarın dalganın kayadan milyon senede yontup şekillendirdiği katıksız sonuca talip oluyor. yaşamının imbiğinden süzülmüş bir bennu düşsün beyaz perdeye diyor ve her seferinde yaşamın yavaş aktığı filmleriyle duygularımıza tercüman olmayı başarıyor.

    ayrıca nasıl bir düzeyli set arası atölye çalışmasıdır bu? gereksiz komplimanlar yok, basitlikler yok. sizli bizli oh mis. tam profesyonel.

    [nuri bilge ceylan'ın bu görüntüleri sosyal medyaya damga vurdu https://www.sozcu.com.tr/…syal-medyaya-damga-vurdu/ şurdan]

    birazdangelicem adlı suser arkadaşın adblocker kullananlar için özelden sizler için gönderdiği link.. twitter link

    youtube linki'de fotrsapka'dan geldi. teşekkür ediyorum..

    ekmeleddin : aslansimsek isimli suser arkadaşın ahlat ağacı nın set arkası belgeseli konusunda ayrıntılı güzel bir girisini bırakıyorum. isteyen okuyup faydalanabilir. #95286437.
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap