26 entry daha
  • üst edit: bu diziyi sevenlerin, altta söylediğim gibi izlemesi gereken bir türk yapımı film var demiştim. o filmi buldum. girdap. bu filmi de mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

    güzel diziydi. şimdi size naçizane karakter eleştirilerini yapmak istiyorum sözlük. bundan sonrası spoiler içerir:

    --- spoiler ---
    isveç polisi: sizin kadar beceriksiz bir polis olamaz arkadaş. ibbe yi okulda ellerinden kaçıranlar bunlar. gerilim vereceksiniz diye adamı yakalamaya iki mal gidip bir de üstüne telefonla arayıp: "ziyaretçin var" diye adamı çağırıyorlar. ulan istihbarat var elinde. kız demiş ki: "ibbe diye biri var. bizi rakka ya götürme işlerini o ayarladı." diye söylemiş. sizde gidip telefonla aratıp: "ibbe bey, danışmaya lütfen!" diyorsunuz.

    sulle: sen ne baskısı gördün de bu kadar düşman oldun lan? tek bildiğin herkese kafir demek. namaz kılmayı bile öğreneli iki gün olmuş. bir yerde şeriat ile ilgili, işte; ücretsiz eğitim, sağlık vb. gibi şeyler söyledin. isveç de devlet okuluna gidiyorsun, okulun her türlü imkanından faydalanıyorsun. takım da oynamak, kulüp etkinliklerine katılmak vb. okul da kimse sana müslüman olduğun için bir eleştiride de bulunmuyor. abuk subuk videoları paylaşıyormuşsun ama millet sana hiçbirşey demiyor. eminim sağlık gibi hizmetlerin de devlet tarafından karşılanıyordur. oy veriyorsun. baban da oy veriyor ve hatta hangi partiye verdiğini de söylemiyor. isveç, şeriat ile mi yönetiliyor şimdi? ama yok, çöl maymunu bir koca lazımdı sana. yanına da 5 tane hatta 5 de yetmez 7 tane kuma lazımdı sana. neyse. yaşın küçük senin de küfür etmiyorum sana o yüzden gerizekalı.

    fatıma / eva: senin ben aklını s.keyim. operasyonu da mahvedecektin az kalsın kaşar. onsekizden büyüksün. sana her türlü küfürü edebilirim. hele abu jabir in evine gidip basman, polisleri tehdit etmen falan. ulan ağır aptalsın ama yukarıda isveç polisinin beceriksizliği ile ilgili bir durum bu. senin suçun yok. seni orada kritik bir göreve getiren aklı sikmek lazım. pervin i bok yoluna öldürdün. chucky kılıklı hain evlat leisha için hemde.

    süleyman: adamımsın.

    nadir: sen dizinin görünmeyen başrolüsün. tüm beceriksizler içinde işini hakkıyla yapan tek sen vardın. helal olsun yiğidim.

    cella: iç şarabı sik eva yı. başka bir bok yok. ulan davar herif, taa antep e kadar gelip o arabayı durdurup hala çalışır vaziyette şoför içeride nasıl tutup bekletiyorsun. adam ışid e kadın götürüyor. çoluk çocuk demeden. yatırıp etkisiz hale getirmiyorsun. bizim polislere de birşey demiyorsun: "bak bu gelince hemen etkisiz hale getirmemiz lazım" diye. adamlar özel harekatçıydı. ebesini sikerlerdi o şoförün. ama yok, bilgi verme sonra nasıl kaçtılar. hadi süleyman baba, duygusal. o akıl edemedi. kaldı ki zaten süleyman' ı böyle bir operasyona neden götürürsün onu hiç anlamadım ama sizde fatıma ile birbirinizi bulmuşsunuz işte.

    ibbe: ibbe diye yazılır, ipne diye okunur. senin ben beyninin kıvrımını sikeyim. ulan bu davarlara rahat batıyor. götüne gübre koyup sikeyim seni. isveç de doğmuş beyimiz. demek ki, nerede doğarsan doğ, serde beyinsiz olmak varsa oluyorsun aga.

    dolores: gerçekten bok yoluna gittin. sana o sunumu yapan polisi aramak yerine, neden fatıma yı aradığını asla bilemeyeceğiz sanırım.

    kerima: başın göğe erdi bu sefer. hemde gerçek mana da. başka birşey demiyorum. burnun kocaman ve çok çirkinsin. onsekiz yaşına gelince tekrar editleyeceğim burayı.

    leisha: sen tam bir.... neyse yaşın küçük ama hakettiğin yerdesin. bunu bil gerizekalı.

    pervin: sen hangi akla hizmet gittin oraya be güzelim. hayır, diğer bizim salak çocukların olmayan beyinlerinin nasıl yıkandığını gördük, evet, tamam ama sen de mi bu kadar salaktın gerçekten? ilk sahnede adamın birinin elinin kesildiğini görünce, şaşkın şaşkın bakmana ne demeli peki. . adamlar kafa kesiyor. el dediğin nedir ki be yavrum. el kesildi yen de senin içinde kaldı bak. hemde böyle bir dünyaya çocuk getirmek mi gerçekten? neyse. öldün gittin işte. olan çocuğa oldu. sığır babası bakar artık. ayrıca verdiğin istihbaratlar da bir boka yaramadı. nadir amirimiz herşeyi çözmüştü zaten çoktan. bil istedim. sry.

    hussam: hussam diye yazılır, duygusal serseri diye okunur. orospu evladı. bir çocuğu öldürmüş. omar seni öldürsün diye çok bekledim son sahnede ama olmadı. iki ağlayıp, bunalıma girince sana acıyacak mıydık? çocuk katili ama bakın çok pişman. yo yo yo, absolutely haram. tez zamanda geber pislik, madır fakır.

    ahmed: o kadar cihat falan diye uğraştın ama cenabet gittin be ahmed. çükünü de kesseydi keşke pervin ama, geberip kuyuya atılman da birşey en azından.

    --- spoiler ---

    unuttuklarım olduysa affola. velev ki hoş diziydi. bir günde bitti. buna benzer beyin yıkama ile ilgili adını hatırlamadığım bir türk filmi vardı. selçuk yöntem falan oynuyordu. o filmde çok iyiydi zamanına göre. fazla dikkat çekmemişti. şu an saat çok geç ve araştıracak halim yok. yarın bakıp editlerim. bu diziyi beğenenler için o filmi de mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

    edit2: korona esprisi yersiz olmuş.
336 entry daha
hesabın var mı? giriş yap