7 entry daha
  • bugüne kadar jeolojik görülerde saptanan 5 büyük yok oluşun sonuncusudur. takribi 65 milyon yıl önce gerçekleştiği var sayılır. bugün meksika topraklarında yer alan bir bölgeye büyük bir göktaşının düşmesi üzerine gerçekleşen yok oluştur. dinozorların amına koymuştur. bir tür olarak dinozorlar yok olsa da, onlardan evrim geçiren başta kuşlar olmak üzere bir çok canlı hayatta kalmayı başarmıştır. bunun sebebi binlerce yıl doğanın dengesi alt üst olmuşken sadece bir mağaraya sığınabilecek küçüklükte canlıların hayatta kalabilmesidir. bir kuzu büyüklüğündeki canlılar yaşamını sürdürebilmişlerdir.

    aslında bütün memeliler adına iyi ki olmuş dememiz gereken yok oluştur. bunun sebebi yukarıda da bahsettiğim gibi o zamana kadar dünyada baskın türün dinozorlar olmasıdır. onlar yok olduktan sonra biz memeliler gelişebildik.
    bir de o zamanlarda henüz anadolu diye bir kara parçası yoktu. hatta anadolu'da dinozor fosilinin bulunmamasının sebebi de bu haldir. o zamana kadar şu an üzerinde yaşadığımız ve ahmed arif'in uğruna muhteşem şiirler yazdığı topraklar okyanus altındaydı.
hesabın var mı? giriş yap