12 entry daha
  • cok etkileyici bir film. insanin gözüne sokuyor gazetelerde, tv reklamlarinda bir kac dakika gösterilen afrika daki ic savaslari, fakirligi, yoksullugu, vb sorunlari 2 saat boyunca. bu yönüyle cok etkileyici. insanin insana yapabilecegine, yaptirabilecegini ve bizim ne kadar sorunsuz bir hayat sürdügümüzü güzlce islemis ve böylece amacina ulasmis sayilir.
    bunlari bilmiyormuyuz? biliyoruz, okuyoruz cünkü ama bu kadar siddetli hic görmemistim. bir dergide okumustum cocuklarin ellerine silah tutusturuldugunu ve savas yaptiklarini, ama okudugum gibi hafizamin bir kösesine birakmisim. bu film bana bunun ne kadar yanlis oldugunu gösterdi.
    gün icinde iyilik diye yaptiklarimizin aslinda ne kadar safca davranislar oldugunu güzelce anlatiyor.
    yönetmen sürekli aksiyonu yüksek tutarak bizi koltuklarda kasiyor. aciyorsun, göz yasi döküyorsun, sinirleniyorsun....eee tabi hollywood klasigi ask olmadan olmaz, birazda romantizm katmislar. diger entry lerde söylendi ama bende yazmak istiyorum leonardo dicaprio kocaman adam olmus, kas yapmis, tüyleride cikmis, ve bence kabiliyetini daha da iyi satabilecegi bir olgunluga gelmis. piyasadaki en iyi aktörlerden biri oldugunu, ve oscar i hak ettigini tekrar kanitladi herkeze* .

    --- spoiler ---
    mr. vendy nin oglunu buldugu kampta o cocuklari egiten adama elindeki kürekle girisi, yüz ifadesi, bir erkegin ailesine zarar verildiginde onu ne denli kiskirtabilecegini acayip derecde hissettirdi. ben tirstim filmden cikip bizede saldiracak diye.
    --- spoiler ---

    tanri afrikayi coktan terk etti.
180 entry daha
hesabın var mı? giriş yap