1 entry daha
  • planet of the apes serisinin 1972 yapimi dorduncu filmi.

    --- spoiler ---

    serinin ilk filminden sonra gelen ikinci filmi beneath the planet of the apes'de, ilk filmin orijinalliginin aksine, serinin devamindan umidi kesmek gerektigini gosteren, zorlama bir hikaye vardi. alenen ticari bir yapimdi ikinci film. ucuncu film escape from the planet of the apes'de ise, birinci filmdeki rollerin tersine dondugunu ve dolayisiyla serinin tekrar bir tempo kazandigini gozlemlemek mumkundu.

    ancak bu dorduncu film, ikinci filmden bile daha zor izlenen bir yapim. ilk filmin zengin diyaloglarindan ve felsefesinden eser yok.

    film, serinin ilk filminde anilan, "dunyada evcil hayvanlarin bir salgin hastalik sonucunda tamamen yok olmasi uzerine, insanlarin maymunlari evcille$tirmeye ba$ladigi donem"i konu ediyor. filmin, ismine uygun bir $ekilde, daha ba$indan gidi$at belli oluyor. herhangi bir surprize yer yok. hikaye, maymunlarin dunyayi, ki burada da dunyayi amerika ile ozde$le$tiren hollywood kli$esine ba$vuruluyor, ele gecirmek uzere isyana kalki$malari uzerine kurulu. insanlar mutlak kotu; maymunlari ehlile$tirirken etmedikleri zulum kalmiyor. maymunlar ise acinacak halde. karakterler boyle resmedilince ve hikaye de bu kadar zayif olunca, ortaya cok siradan bir film cikmi$.

    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap