19 entry daha
  • genel olarak beğenmediğim roman.

    yer yer içerik bilgisi var buradan sonra.

    150 sayfada bitecek bir hikaye uzatılmış da uzatılmış. bana ne lan senin banyo detaylarndan, ekmak ısıtıp reçel sürmenden. ana karakter gerçel değil, ayrıca götü kalkık hıyarın teki. 15 yaşında maşallah her şeyi biliyor, her soruya müthiş doğru cevaplar veriyor. 50 yaşındaki kadınla birlikte oluyorvs. herkes de bunu pek bir ciddiye alıyor.

    bununla beraber aslında kitap iyi başlıyor. asıl orijinal öykü olan nakata'nın hikayesinin başlangıcı, öykülerin bölümsel dönüşümü güzel bir ivme veriyor. veriyor vermesine de, bu salak kafka tamura malı ne zaman susacak diye beklemeye başlıyorsunuz bir süre sonra.

    oldum olası, böyle filmi çekilsin, mangası çekilsin düşüncesiyle yazılmış bir sürü lüzumsuz detay verilen kitapları sevmem. dean r koontz, stephen king gibi yazarlar da böyle yaparlar. yok nike çorap giymiş de, yok mavi gözlük takmış da. reklam mı aldı ki romana? belki de almıştır. neyse. aynı şekilde kedilerin başına gelen olayların detayları da lüzumsuzdu. romanın bütününe uymadı.

    kitap, o kadar lüzumsuz detayla dolu ki, bazı nitelikli şeyleri gözden kaybetmek olası hale geliyor. arşidük üçlüsü, beethoven ve haydn'ın yaşamsal detayları, baz yakın dönem savaşları ile ilgili yorumlar vs. omurgadan uzak bazı konularda geçen sayfa sayfa gereksizlik. karga karakterinin zayıf sunumu.

    şu sıralar vaktiniz varsa okuyun ama şiddetle önerebileceğimi söyleyemem. başladık madem diye bitirdim. bir de onla sohbet edebilmek için.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap