33 entry daha
  • tam karşılığı el yazısı çözümleme bilimidir. ülkemizde yeni yeni değeri bilinmeye başlansa da bazı avrupa ülkelerinde üniversitelerde ders olarak verilmekte ve hatta birkaç saatlik eğitimlere deli gibi paralar dökülmektedir. el yazısıyla ortaya çıkan değişimler ve hastalıkları sınıflandıran gwen simpson, nazi gardiyanlarının el yazılarını diğer tutuklu arkadaşlarıyla paylaştığı yiyecek karşılığında inceleyerek toplama kampından sağ kurtulan felix klein ve bu tür incelemeleri örneklerle kitaplaştıran, benim de bunları yazarken kaynak olarak kullandığım kitabın sahibi ann mahony bu bilime gönül veren önemli isimlerdir. yazıbilimi eğitimine katkıda bulunan diğer yazarlar ise thomas mann, walter raleigh, charles baudelaire, emile zola ve tabi ki freud’dur.

    günümüzde mülakat kriterlerine tam bir a4 kağıdına herhangi bir yazı kaleme alınması şartını ekleyen bazı avrupa şirketleri ile özellikle hukuk bürolarında istihdam edilmek üzere yazı biliminin eğitimini almış kişilerin aranması bu konunun ne kadar bilimsel ve gerekli olduğunu bize anlatır mı bilemem ama yazıbilimi kişilik saptamasında, ruhsal değişimin, kaygı bozukluklarının ve bilinçaltı duyguların saklanamadığı nadir çözümlemelerden biridir. imza çözümlemesi ayrı bir başlık olmakla birlikte imza, yazıyı tamamlayan önemli bir sembol olduğundan ikisi birarada yapılan çözümleme en sağlıklı olandır.

    son olarak fotoğraflarınızı nasıl her yerde paylaşmamanız gerekiyorsa el yazınız için de aynı hassasiyeti göstermenizi tavsiye ederim.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap