157319 entry daha
  • normal/ sıradan birisi olmak adına çabaladığımın milyonda biri kadar başka bir şeye yoğunlaşmış olsaydım şu an çok bambaşka bir benden konuşuyor olabilirdim. çok başarılı bir sanatçı olabilirdim mesela ya da iyi bir yazar veya ünlü bir matematikçi. zekamın ve yeteneklerimin sınırı yok(tu) çünkü. tabii ki ben küçükken.

    yavaş yavaş delirdim ben, her şeyin farkında olarak. her anın acısını iliklerimde hissederek. belki birden delirseydim daha güzel olurdu her şey. her saniye daha da bir anormal olmak ve bunun bilincinde olmak delirmekten daha çok yakıyor insanın canını.

    sadece herkes gibi ikide bir değişmeyen bir ruh haline sahip olmak isterdim. kendimle ve hayatımla ilgili kararlarımı sağlıklı bir ruh haliyle alabilmek, herkes için olağan olan şeyleri deli gibi uğraşmadan başarabilmek.

    bu kadar kırılgan olmak istemezdim ya da bu kadar korkak. başkaları için çok kolay olan her şeyi yapabilmek isterdim: mesela telefonum çaldığında ya da ilaçlarımı getirmesini istemek için eczaneyi aramam gerektiğinde gerilmemek, yürürken yanımdan birisi geçecek diye korkmamak, birisi ile göz göze gelmekten çekinmemek.

    kalabalıklar içinde kaybolmak, yok olup gitmek değil, ben de varım diye bağırabilmek isterdim. gün içinde onlarca kez değişmesin isterdim ruh halim. tahmin edilebilir bi insan olabilmek, anlaşılmak ve kendimi anlayabilmek ve de.

    bütün bu basit şeyler için delicesine uğraşmaktan bıktım. sayısını unuttum ama birçok ilaç içiyorum belki olur diye. kendimi dış dünyadan korumaya çabalıyorum. halbuki ben bütünleşmek isterdim dünya ile.

    kendime güvenli bir doğal ortam yaratmam lazım normal olabilmek için. yetişkin bir ben iki odalı evinin salonundaki kanepenin üzerinde görüntüleniyor: en iyi dostları kedileri, sağlıklı besleniyor, uykuları düzenli, içinde kopmayı bekleyen fırtınalar var. doğal ortamı dışına çıktığında ise güvensiz, çekingen, korkak paranoyak, takıntılı.

    normalliğinizin değerini bilin. sizin gibi olmak için can atan, sizi birkaç ışık yılı geriden takip eden insanlar var. hasta olmasalardı çok şeyler başarabilecek.
116816 entry daha
hesabın var mı? giriş yap