44 entry daha
  • bankalardan sorunsuz kredi çekebilmek için en az 1300 civarı olması gereken hede.
    açılış tarihi en eski kredi kartı çok önemli özellikle en az 2 yıllık kredi kartı puan arttırmada çok önemli, yeni yada yakın tarihlerde açılan kredi kartlarınında etkisi var ama eski olanlar kadar değil.

    düzenli ödeme çok önemli, kredi kartını kullanıyorsanız mutlaka içinde toplam limitin %10 u kalsın tamamına abanmayın. aynı durum avans hesap içinde geçerli. ( bankalar borçlanma riski yüksek algılıyor sonra)

    asgari ödeme puanı düşürmüyor, ekstrenin tamamını ödeyenle, asgari ödeyenin puan artışı tabi doğal olarak aynı olmuyor.

    geç ödeme, kısmi ödeme, hiç ödememe olmaması lazım, hem krediler için hem de kredi kartları için. 1 günlük gecikme 30 günlük gecikmedir bankanın gözünde.

    avans hesaplara dikkat mutlaka ay sonu ödeyebileceğin tutarı kullan, bi şekilde öderim tamamını cekeyim hesabı yapma.

    canın sıkıldıkça internetten, mobilden, telefondan, atm den banka banka başvuru yapmayın. ama puanım yüksek niye çıkmıyor demeyin fazla başvuru puanın tavan da olsa krediye yada kredi kartına engel.

    bankalar mesaj atar şu kadar krediniz hazır bu kadar krediniz hemen hesapta diye ihtiyacın varsa gelen mesaja istinaden hemen kullan, bi bakayım sonra kullanırım dersen puanın düşer.

    kredi çıkıyor ama istediğin tutar çıkmıyorsa sonraki başvurunu en az 30 gün sonra yap, yoksa üzülürsün.

    kredi ödemelerinde taksitleri fazla fazla ödemenin, erken kapatmanın puanın yükselmesine çok etkisi yok mümkün olduğunca uzak dur, krediyi kapatacağın tutarı farklı şekilde değerlendir.

    tüm bunlara uyar ve uygularsan hem kredi puanın, hem de kredi tutarın yüksek olur bro.

    bir dost..
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap