2 entry daha
  • koç grubuna (üni demiyorum çünkü hep grupla özdeşleşiyorlar) şu anki haliyle çok da yakışmayan bir proje. mahmut özdemir'in kworks programlarından bahsettiği bir youtube videosuna denk geldim.

    ne istedikleri de net değil, program sonunda ne tür imkanlar sağladıkları da net değil.

    ne tür imkanlar derken:

    - mesela girişimciler ön hızlandırma programında buraya neden başvursunlar? 2019 ön hızlandırma mezunlarının yarısının daha landing page'i bile yok! sağladıkları yegane benefit ortalığa serpiştirdikleri 3-5 masa. eleman sayısı zaten kısıtlı. can suyu niyetine verdikleri tek kuruş yok. anlaşılan eskiden marka değeri varmış, şimdi o da yok. ekipte yazılımcı olsun şu olsun bu olsun diyor ama sonuç ortada.

    - hızlandırmaya gelelim. bugüne kadar kworks mezunlarına toplam ne kadar yatırım yapılmış? herkesin aklına ilk gelen şey koç grubundan yatırım desteği. koç grubu her yıl kworks mezunlarına yatırım için ne kadarlık bir bütçe ayırıyor? (örnek olarak kuveyt türk loncaya bakabilirsiniz, adamlar vaatler konusunda solid. baştan sona süreç ile ilgili tüm vaatlerini rakamlarla destekliyorlar). bir de takıldığım nokta, hızlandırma programları bitmeden traction beklentisi var gibi konuşuyor beyefendi. siz benefitleri sayarken ofis, çalışma alanı, hukuk falan diyorsunuz da traction'ına 6 aydan az süre kalmış adam neden sizin gibi sonu havada bir programa başvursun ki? traction alan adam gider vc kapılarında yata yata 6 ayını geçirir sonunda da yatırımını bulur.

    yiğidi öldür hakkını ver deyip bir şeylerini de öveyim diye arandım ama onu da bulamıyorum. kısacası kolay gelsin kworks.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap