2 entry daha
  • youtube'da hoca web'de kanalında kpss tarih alanında konu anlatım videoları olan tarih öğretmenidir.

    lisede eşit ağırlık öğrencisiydim, sözelden sınava hazırlanmadım ve tarihe de çok ilgim olmaması sebebiyle maalesef tarih konusunda çok zayıfım. aydın yüce videoları benim gibi temelde bilgi eksikliği olup sınava hazırlanan adaylar için çok başarılı bir anlatıcı. örneğin; mustafa kemal atatürk'ün samsun'a çıkışını mı anlatacak genel olarak kronolojik sıralamayı ve bunlarla ilgili temel bilgileri verip neden sonuç ilişkisi kuruyor, sonrasında da ilgili konuyu detaylı bir şekilde anlatıyor. konu anlatımı sırasında geçmiş yıllarda çıkmış olan ilgili kısımları, meb'in yeni eklediği kısımları belirtiyor ve eğer ösym konuyla ilgili çok ayrıntılı bilgiler sormuşsa kendisi de akademik kaynaklardan araştırıp bunları derste paylaşıyor. ders anlatımı esnasında konudan uzaklaşmadan, varsa konuyla ilgili sınavla pek ilgisi olmayan ama konunun akılda kalmasına bence yardımcı olabilecek anekdotlar paylaşmışlığı da mevcut. konu bitiminde de boşluk doldurma ve doğru/yanlış etkinliği bölümü var. bunları videoda çözümlediğinde konu iyice akılda kalıcı hale gelmiş oluyor.

    yukarıda yazarların yazmış olduğu entrylerdeki olumlu yorumlara katılıyorum. aydın yüce'yi takip ettiğim kadar başka bir hocanın ders videolarını takip etmediğim için kıyas yapmam mümkün değil ancak daha önce de dediğim gibi kendisinin alanında iyi birisi olduğunu düşünmekteyim. videolarının izlenme sayısını ilginç bir şekilde düşük bulmaktayım, bunun sebebini ise hakkında pek fazla yorum olmamasına bağlıyorum. zaten yazma sebebim de benim gibi kpss'ye hazırlananların aydın yüce adını duyup kendisini araştırdıklarında hakkında birkaç şeyden bir fazlasına daha ulaşabilmelerini sağlamak. izlenme sayısının da artmasını istiyorum çünkü benim için gerçekten çok iyi bir öğretmen ve yaptığı güzel işten mümkünken para kazanması beni mutlu eder. ayrıca kpss'nin kasvetli hazırlık sürecinde birilerinin bu sürece hazırlanırken benim ufak katkımla aydın yüce'nin videolarını dinleyip başarılı olması ihtimali bile çok güzel.

    kendisinin kpss kitapları da varmış ancak benim bunlarla ilgili yorum yapacak bilgim yok; aylar önce başka bir kaynak almıştım, şimdilik yeni bir kaynak almayı düşünmüyorum ama soru bankasını belki deneyebilirim. kpss'de tarihte iyi bir net yaparsam burayı editlerim.*
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap