14 entry daha
  • birini secmek yerine, ya ikisini de almak ya da ikisini de birakmaktir olan, terazi icin. bunu, hayatinda, karsisina cikip birini secmek telasinda paralize olmasina yol acan her alternatife pervasizca uyarlar. kendimde de bilmem kac yillardir gozledigim uzere, sorun, iki alternatifin tartilip bicilmesi esnasinda, terazi bunyenin bir yandan farkliliklari siralarken diger yandan onlari bilinc altinda esitlemeye calismasindan kaynaklanmaktadir. esasinda da, anlayan anlamayan herkesin diline pelesenk olmus "dengesiz terazi" tamlamasi tam olarak burdan gelir. rahatlikla somutlanabilicegi uzere, terazi, bigun yuzunuze gulerken diger gun sebepsizce tribal enfeksiyon kaptigindan degil*, alternatifleri arasinda isik hiziyla ve de cogu zaman suursuzca gelip giderken surmenaj oldugu icin dengesizdir aslinda. dengesiz de degildir bence ama dengesiz yansir cogu aksi hayata.
    en buyuk acmazi da, bi olayi o kadar tartip bicip en sonunda hic dusunmemise donmesidir; tum bu karar alma asamalarini sanki hic olmamiscasina silip atmasidir. en enteresani da suser, ikisini de alip ya da hicbirini almayip dukkandan ciktigi zaman inanilmaz bir rahatlama kaplar ruhunu terazinin.*
    cozum olarak, ikizlerin baya ise yaradigi gozlemlenmistir terazinin gelisimi uzerinde.* mesela pratik kafa ikizler bu teraziye, bi anda bak bunun surasi soyle sen iyisi mi bunu al dedigi zaman terazi sevincle orasi oyle olani birakip digerini alir ve de biraktigini bir anda unutuverir. (tabi de ki bu terazinin hantal bi zekasi oldugunu gostermez suser)
    tahminimce, terazi, kendini karar ve zaman optimizasyonu vs olaylarinda kaybetse bile, en basit "hangisini alayim hangisini birakayim"i tartarken dahi farketmeden iki kefeyi esitlemeye meyledecek ve de bu boyle sonsuza dek surup gidecektir.
    kisaca her teraziye bi ikizler tavsiye ediyo, dunyanin en yuzeysel insani misali, isime gucume geri donuyorum.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap