111 entry daha
  • üniversite üçüncü sınıftaydım. son vizemden bir gün önce şu an hatırlamadığım bir nedenden ötürü, bir arkadaşla birlikte çankaya civarında dolanmaktaydım. ziyaürrahman caddesinden nene hatuna doğru yürüyerek inerken, yunan elçiliğinin önünde çekim yapan bir ekibin yanından geçtik. ben hoş giyimli muhabir bayan ne anlatıyor acaba diye kameraya doğru seyirtmişken arkadaş ertesi günkü sınav ile ilgili "olum bunlar kesin çıkar" tüyoları veriyordu. kamera görmenin verdiği anlık yavşaklıkla arkadaşı pek sallamadım ve "anladın di mi buralardan kesin çıkacakmış" cümlesinin akabinde başımı salladım.
    fakat eve gittiğimde arkadaşın söylediği hiçbir şeyi -doğal olarak- hatırlamamaktaydım. adamı sallamayıp trip yaptıktan sonra da aramak olmaz dedim, ve netice olarak sınavda imzamı atıp çıktım.
    birkaç gün sonra, bir pazar akşamı, hem cm oynamakta (sınavlarımın da bitmiş olmasından dolayı köklü kadro değişikliğine gitmiştim hatta, gençlere yönelmiştim) hem de düzenli seyrettiğim birkaç programdan birisi olan top gear’ın başlamasını beklemekteydim. o sırada bbc’de bir siyaset-tartışma programı vardı. konu türk-yunan ilişkilerine geçti, tanıdık genç bir bayan "...relations between turkey and greece…" diye cümleler kurmaya başladı. ulan ben bu kızı nereden tanıyorum derken, arkadaşımla birlikte kadraja girdik ve "olum bak sınavda bilmemne modelinden kesin soru var" cümlesi yankılandı kulaklarımda.
    birkaç saniye de olsa kendimi bbc’de görmenin heyecanı ile zıpladım odada (bu arada konsantrasyon eksiğimden faydalanan arsenal 2 tane taktı, fa cup’tan elendim). hemen arkadaşı aradım, anlattım. üstüne de keyifle top gear’ı seyredip huzura erdim.
    neyse, kısacası eğer bir gün, bbc’ye çıkmış sözlük yazarları diye bir anket yapılırsa sözlükte, şöyle bir arkama yaslanıp "bir götlük yer açın lan" diyebilmemi daha doğrusu bunu diyebilmek için kendimi bbc’de görmemi sağlamış programdır top gear. heyhat, şimdi yerel kanallar bile sallamaz oldu beni. depresyondayım.
559 entry daha
hesabın var mı? giriş yap