391 entry daha
  • rob marshall imzası taşıyan 2002 yapımı müzikal film. başrollerde renée zellweger, catherine zeta-jones ve richard gere yer almakta.

    --- spoiler ---

    cinayetten tutuklanmış güzel iki kadın ve onları hapishaneden çıkartıp ününe ün katmak isteyen yolsuz bir avukat. başlangıçtan finale kriminal bir vakayı müzikal bir şölene dönüştüren bu başyapıt her türlü övgüyü fazlasıyla hak ediyor.

    --- spoiler ---

    notlar:

    filmin toplam bütçesi 45 milyon dolar olup, tüm dünyada ki gişe hasılatı 306 milyon dolardır.

    richard gere üç ay boyunca step dansı dersleri almış olup, step dansı sahnesi yarım günde çekilmiştir.

    yönetmen rob marshall, catherine zeta-jones'un saçlarının uzun olmasını istemektedir. ancak jones uzun saçlı halinin gerçekten dans eden kendisi olduğu halde dublör kullandığı iddialarına neden olacağı gerekçesiyle kabul etmez ve yüzünün net bir şekilde görünmesini ister.

    roxie hart rolü için başlangıçta charlize theron seçilir, ancak yönetmen koltuğunda değişiklik yapılıp rob marshall koltuğa oturunca tekrar seçmeler yapılır ve rolü renée zellweger kapar.

    avukat billy flynn karakteri önce john travolta'ya teklif edilir. teklifi geri çevirdiğinde rol richard gere'e gider ve bu john travolta'nın reddedip richard gere'e giden 4. roldür. bundan önceki 3 film days of heaven (1978), american gigolo (1980) ve an officer and a gentleman (1982)'dir.

    yönetmenin kafasında avukat billy flynn karakterini oynaması için michael jackson yer almaktayken yapımcılar buna itiraz eder. nedeni catherine zeta-jones ve renée zellweger'in geri planda kalıp michael jackson'ın tüm filmi domine etmesinden çekinmişlerdir.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap