2 entry daha
  • dünyayı etkisi altına alan korona virüs etkisi ile kktc halkının en büyük geçim kaynaklarından olan turizm ve öğrenciyi kaybetmesi, ekonomiyi fazlasıyla etkilemiştir. kısa vadede turizm sektörüne hayat vermek için öğrenci ve çalışanları basamak olarak kullanmak istemişlerdir. her zaman olduğu gibi öncelik taşınır ve taşınmaz mallarını kktc de bırakıp mağdur olan öğrenci ve çalışanlar değil, turizm sektörünün patronları olmuştur.

    marketten tl ile alışveriş yapıp,maaşların tl ile alındığı kktc'de, ev kiralarını stg birim ile yüksek fiyatlardan yıllık peşin isteyen ev sahipleri ve bu evleri kiralayan, bir kira bedeli hizmet bedeli isteyen emlak sektörü çalışanlarının yanı sıra, her yıl muhaceret adı altında öğrencilerden toplanan vergi gibi bir çok önemli gelir kaynağı öğrencinin sırtından oluşturulmuş bu güzide adada yine yeniden öğrenciye sadece para gözüyle bakılmıştır.

    halkın sağlığı ve endişesi açısından 14 gün karantina isteği anlaşılabilir olsa da, bu zorunlu karantina sürecinin otellerde geçirilmesi ve ücretini kişinin kendisinin karşılaması (oturum veya çalışma izinli olan öğrenci ve çalışanlar dahil) uygulamasından vazgeçilmeli, adaya girişte testleri yapılan kişiler kendi evlerinde 14 gün zorunlu karantinaya tabii tutulmalıdır.

    öğrenci ve çalışanlar ada içi ekonomide büyük pay sahibi iken, bir de potansiyel otel müşterisi olarak görülmesi bu mağdur insanlara bakış açısının"yolunacak kaz misali" ifadesinden çok da farklı olmadığını gösteriyor.

    edit: #kıbrısrezaleti etiketi twitter'da ses getirmesi ve kktc'de eğitim veren üniversiteler karantina sürecinde öğrencilerini ücretsiz olarak yurtlarında ağırlayacağını açıklaması üzerine, sağlık bakanı ali pilli 29/05/2020 tarihinde yayınlanan bakanlar kurulu kararlarında geçen maddeleri yalanladı ve öğrencilerin buraya gelmesi ve karantinaya alınması gibi bir kararın henüz alınmadığını açıkladı.

    öğrencilere turizm için sıcak para gözüyle bakılırken, okulların yaptığı ücretsiz karantina desteği, turizm patronlarının işine gelmedi heralde ve adaya girişler yeniden belirlenmeyen bir tarihe atıldı.

    bakanlar kurulu kararları

    sağlık bakanı açıklaması
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap