40800 entry daha
  • "i am the vengeance, i am the night, i am batman!"

    kurgu bir karakter bile olsa ben bugüne kadar kimsenin ağzından bu kadar inanmışlıkla söylenen, bu kadar sarsılmaz bir söz duymadım.

    katıldığı maskeli baloda bile eksantirik milyoner kostümü giydiğini söyleyen bir adam bruce wayne... yani gerçek kişiliği sosyal hayattaki adam değil; düpedüz yarattığı savaşcı. ve hayatı boyunca açık vermeden uğruna savaşacağı adalet için gerçek kimliğini gizlemek yerine o kimliği ucuz bi maske olarak kullanan eşsiz bir irade...

    bilen bilir, batman bu sözü crane'in halüsinojen zehri altında kimliğini açıklamak üzereyken söylüyor. yani o an tamamen bilinçaltı konuşuyor.

    bu laf bana; hem günün birinde kendine karşı kullanılabilir diye kişiliğinden vazgeçmeyi seçmiş ve bu imkânsız şeyi yapabilmiş kusursuz bir bilinci, hem de nietzsche'nin o meşhur "wenn du lange in einen abgrund blickst, blickt der abgrund auch in dich hinein." sözünü anımsatıyor... yani "uçurumun içine yeterince uzun bakarsan, uçurum da senin içine bakar".

    ister adalet, ister fedakarlıklar; ne uğruna olursa olsun, kendinden vazgeçmeye gözünü dikmişsen o vazgeçiş de sana gözünü diker.
21765 entry daha
hesabın var mı? giriş yap