6 entry daha
  • tanım; yeni istanbul il emniyet müdürüdür.

    1999'da fetö ile ilgili hazırlanan raporda imzası bulunuyordu

    zafer aktaş, istanbul emniyet müdürlüğü'ne atandı. tarihler 1999’u gösterirken çok kritik bir görev üstlenen çekirdek bir ekibin üyesi olan zafer aktaş’ın, o ekiple birlikte hazırladığı rapor, türkiye’nin yakın tarihinde kirli işler yapan terör yapılanmasını resmî olarak ilk belgeleyenler arasındaydı.

    o yıllarda fetullah gülen’in devletin birçok kurumundaki yapılanması ile ilgili emniyet genel müdürlüğü bir araştırma başladı. ankara emniyet müdürlüğü’nden özel bir rapor hazırlanması istendi. ankara emniyetinde oluşturulan çekirdek bir kadro, 1 aylık bir çalışmayla ‘fetullah gülen ve ışık tarikatı’ adında 46 sayfalık bir rapor hazırlandı.

    raporda zafer aktaş’ın da imzası bulunuyordu. 19 mart 1999 tarihinde tamamlanarak devlet güvenlik mahkemesi’ne sunulan raporda fetullahçı terör örgütü’nün (fetö) devletin en kritik kurumlarında nasıl örgütlendiği ve nihai hedefinin ne olduğu yer alıyordu. raporda fetullah gülen’in yapılanması ‘dini motifli siyasi hedefli bir terör örgütü’ olarak adlandırılıyordu. bu tespit o döneme kadar bu resmî olarak yapılmış ilk ve en net tespit olarak öne çıkıyordu. terör örgütü lideri gülen, bu rapordan hemen iki gün sonra 21 mart 1999 tarihinde ‘tedavi’ gerekçesiyle abd’nin yolunu tuttu. bir daha da dönmeyecek şekilde silahlı terör örgütünü oradan yönetmeye başladı.

    21 polis hedefe koyuldu

    raporu hazırlayan dönemin ankara emniyet müdürü cevdet saral, istihbarat şube müdürü ersan dalman, istihbarattan sorumlu yardımcısı osman ak, kom şubesi’nde görevli mahmut çorumlu ve şube müdür yardımcısı zafer aktaş’ın da aralarında yer aldığı 21 polis, ‘telekulak’ soruşturması kapsamında hedefe kondu. bazı polisler açığa alınırken, birkaçı da sürgüne gönderildi. bu polisler uzun yıllar yargılandı.

    zafer aktaş, bu süreçte 1999’da emniyet teşkilatındaki paralel yapılanmayla alakalı rapor hazırlayan grup içerisinde yer aldığını açıklayarak, ardından terörist başı fetullah gülen'le ilgili devlet güvenlik mahkemesine suç duyurusunda bulunduklarını söylemişti.

    ardından yaşadıkları süreçle açıklama yapan zafer aktaş, türkiye'nin değişik kentlerinde görevlerde bulunduğunu paylaşmıştı. alıntıdır.

    ödüllendirme için geç bile kalınmıştır.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap