380 entry daha
  • yaklaşık 4-5 ay önce xiaomi mi vacuum cleaner modelini eve aldığım nefis cihaz.

    eşime sürpriz yapmıştım, sevindi ama "ne gerek vardı" dedi. "bunlar çok iyi temizlemiyormuş." gibi kulaktan dolma şeyler söyledi. zaten alırken üç arkadaş aldık. üçümüzün de eşleri aynı yaklaşımda oldu. lakin bu gün onlar için vazgeçilmez oldu. robot süpürgelerine bir şey olacak diye ödleri kopuyor.

    almayı düşünenlere aklıma gelen tavsiyeler;

    -diğer markaları bilmem ama xiaomi gerçekten sorunsuz çalışıyor. gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. mobil uygulamaya kurulumu vs çok basit. direk telefondan çalıştırma, sadece istediğiniz bölgeleri temizletme, şarjı azalınca yarıda bırakıp girip şarj olup tekrar kaldığı yerden başlama. temizlediği alanları evin çıkarttığı haritadan görme vs vs bir sürü özelliği var.

    -aynısından geçen ay bir tane de kayınvalideme hediye aldım. o uygulama vs anlamaz. cep telefonuna vs uygulama falan indirmedim. başlama düğmesine basıyor, cihaz başlıyor işi bitince şarj istasyonuna geri dönüyor. üst bölümden toz haznesini çıkarıp temizliyor bitti gitti. yani uygulama vs kurmadan da aynı işi çok rahat görüyor.

    -temizlik kısmına gelince. yüksek emiş güçlü el süpürgesi ile temizlik yaptıktan sonra bile etkileyici şekilde toz vs topluyor. anladığım kadarıyla bunun nedeni el süpürgesinden daha iyi emiş yapmasından ziyade her noktayı atlamadan temizlemesi. 4-5 günde bir evi el süpürgesi ile temizlemek yerine her gün robot süpürgeyi çalıştırmak çok daha rahat ve daha üst düzey temizlik sağlıyor.

    -almadan önce yorumlarında okuduğum "el süpürgesinin yerini unuttum" olayı gerçek. çıktı. bir süre sonra gerçekten ayrıca süpürmeye hiç ihtiyaç duymuyorsunuz. hatta 4 ve 9 yaşında iki oğlum olduğundan dolayı bazen günde iki kez çalıştığı için ev sürekli temiz kalıyor. (karantina döneminde bu robot olmasaydı eşim sanırım çocuklarla beni günde üç öğün döverdi)

    -temizliğe başlamadan önce ortalığa bir göz atıyoruz sadece. yerlerde kablo, küçük oyuncak vs varsa topluyoruz. gözden kaçan olursa ve süpürgeye takılırsa zaten hem sesli (ingilizce) uyarıda bulunuyor hem de mi home uygulaması telefona bildirim yolluyor.

    -evim dublex ve kimi zaman üst katta çalıştırıyorum. temizlik bittiğinde şarj ünitesini bulamıyor ve temizliğe başladığı noktaya geri dönüp hem sesli hem de mi home uygulamasından bildirim veriyor.

    -kesinlikle merdivenden düşme gibi bir şey söz konusu değil. merdiven başlarına bunlar için yapışkan şerit takıyorlar ama ben almadım. defalarca merdivenin dibine geldi düşmeden geri döndü.

    -sensörlerin kirlenmesi, toz haznesinin dolması vs gibi durumların hepsinde uyarı veriyor.

    -filtresini kesinlikle yıkamayın. yıkadığınızda filtrenin üzerindeki tül gibi bir bölüm var o parçalanıyor.(denedik) ben eski süpürgeyi genelde filtreyi temizlemek için kullanıyorum. üzerindeki tüm tozu çekip alıyor. mis gibi oluyor.

    -yedek filtreler biraz pahalı geldi. tanesi 70-100 lira arası. bende aliexpress'e baktım. 4 filtre, iki alt fırça, dört yan fırça hepsini vergi dahil 117 liraya aldım. çiçek gibi kullanıyorum. orjinal filtrelerinden farksız. zaten filtresini söküp takmak inanılmaz kolay.

    son olarak gerçekten nefis bir alet. inanılmaz işe yarıyor ve ev temizliği işini %80 azaltıyor.

    bende ki modelin youtube'dan şöyle bir videosunu buldum. https://www.youtube.com/watch?v=5zf5cs4wce8

    1 yıl sonra edit: modeli değiştirdik ve roborock s6 maxv aldık. çok daha memnunuz.
1176 entry daha
hesabın var mı? giriş yap