12 entry daha
  • yan yatırınca düzelen kasanın alamet-i farikası şöyledir :

    1 :
    genellikle intel işlemcilerin soğutucularını dandik 4 çubuk tutar. tırnaklar şöyledir : görsel. bu çubukları anakarta doğru bastırıp bir yöne çevirirek ucundaki tırnakların kitlenmesini sağlarısınız fakat o kadar dandiklerdir ki çok çabuk bozulurlar. hatta bazen ilk kullanımda bile bozulabilmektedirler. kasayı dik konumda kullandığınızda, bu çubuklardan üst tarafta kalanlar iyi kitlenmemişse, zamanla işlevini yitirmişse ya da ucundaki tırnaklar kırılmışsa soğutucu işlemciye tam temas etmez ve aşağı sarkar. işlemci aşırı ısınınca da anakart kendisini kapatır. bu bazen oyun oynarken bazen kasayı açtıktan 1-2 dakika sonra bazen de hemen olabilir. fakat kasayı yan yatırırsanız çubuklar hiç takılı olmasa bile soğutucu işlemciye tam temas eder. sıkılmadığı için tam performansla çalışmaz soğutucu fakat iş görür.

    2 :
    aynı durum kuzey ve güney köprüsü çipsetleri için de geçerlidir. bu çipsetler çok ısındığı için soğutucuları vardır. hatta abit, epox gibi bir zamanların efsane anakart üreticileri (r.ip) fanlı soğutucular bile çıkartmışlardır çipsetler için. bu çipsetlerin de altındaki macun işlevini yitirirse, üst tırnak gevşemişse ya da kırılmışsa dik kasalarda çipsete tam temas etmez ve kasa dik kullanımda kapansa da yan yatırıldığında kapanmayabilir.

    3 :
    özellikle belli bir yılı devirmiş anakartlarda, kondanstörler görseldeki gibi şişerler. bu kondanstörler şiştikleri zaman kasayı yan yatırarak kullandığınızda kısa bir süre daha kullanabilirsiniz.

    uzun lafın kısası, geyik değil gerçektir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap