12 entry daha
  • surus konforu iyidir, saglam ve guvenli bir aractir; yakisiklidir falan kerata tamam da, oyle az/ buz para verilmeyen bu araca dair soylenecek soz cok.

    evvela belirtmeliyim ki, 2007 modeli diye makyajlanip piyasaya surulen halinin, 2006 modelinden bariz bir sekilde ayrildigi ahim/ sahim bir tarafi yok. oyle on gorunusteki izgara donatisina iki metalik cubukla hava verme cabasiyla olmuyor bu isler.

    eksiklikleri damardan hissedilen gereksinimler yine, israrla gormezden gelinmis:
    zemberegimin safti kaydi aman:

    *yolcu koltuklarini (orta kapilari) cevreleyen camlar mahkeme duvari gibi duruyor hala. insan, ruhu geregi soyle bir acmak istiyor o malum cami, pencereyi ama nafile. belli ki guvenlik sebebi ile mudahele edilmiyor fakat, soyle tatli bir havalandirma arzusuyla bunyesine maglup olan yolcuyu bunalttigi da bir gercek. bu tedbire istinaden, gariptir, aracin kic mahallindeki camlar kelebektir. yuke zeval gelmesin hesabi zaar?

    ** sofor mahallinde, gerek surucunun gerekse yoldasinin pratik kullanimina uygun olarak tasarlanmis bardak, canak ve comlek koyacak bir yer hala kesfedilememis. uzun yolda bu durum gercekten can sikiyor. ozellikle sicak iceceklere ihtiyac duyuldugunda yoldasin yardimi gerekiyor. benim bildigim bu amerikalilar kaptan sofor koskunde tikinmayi severler. turkiye icin uretilen modellerinde var bir ibnelik ama cozemedim.

    *** deluxe modelinde bile park sensoru yok. allahin doblosunda bile standart olarak geliyor bu.

    **** orta kapilari icerden acip/ kapamak icin daha pratik duzenekler yapilabilir. araca ilk kez konuk olan biri bu kapilari nereden acacagini kestiremiyor. hafazanallah, bir gun ellerini kaptiracaklar o olacak.

    ***** direksiyon ve torpido kabininin ustune kaplayan o devasa alan (on panel catisi mi deseydim?)hala kullanissiz. oraya focuslarda oldugu gibi acilir kapanir gizli bolmeler yapilmasi daha kullanisli olur.

    ****** cep telefonu gibisinden araclari araca entegre/ montegre etmek icin gereksinim duyulan bir bolum yine unutulmus. cep telefonunu gosterge kabinlerinin araya sikistirmak hic de zarif olmuyor, illa ki asma aparati falan mi almak gerekiyor? hadi onu aldin da nereye takacan o da ayri bir eziyet.

    ****** aracin sofor ve yoldasi mahallindeki camlar hala tam otomatik degil. sofor mahallindeki cam sadece asagiya dogru otomatik aciliyor. yukari yonde el otomata basili oldugu halde indirilmesi mumkun oluyor. keza yoldas (muavin de iyi gider buraya) tarafindaki cam allahlik. manuel.
    90 model japon araclarinda bile bu otomatik cam acma/ kapama sistemi vardi. hey gidinin.

    ******* aracin on kabininde, tavanin hemen altinda yer alan sepetlik bolme hala islevsiz.
    icine konulan edavat, arac hareket ettiginde patir patir dokulmeye devam ediyor. tasarimcinin gozu sike mi bakiyor bilinmez, israrla bu haznenin cevresine istinat parmakligi koymamaya devam etmis.

    ******** aracin klimasinin motordan beslenmesi de ayri bir sikinti. klimanin devreye sokulmasi ile birlikte, agir kasasindan oturu guc ve performansta belirgin bir dusus yasaniyor.

    ********* arac benzerlerine oranla daha fazla yakit sarf etmektedir.
    kahve muhabbeti edasinda soylemem gerekirse, sehir icinde 20 kurus bandinda yakiyor..

    simdi, en son yazacagim tespit aracin guvenligini sagladigi icin eksliklik gorulmeyebilir. el mecbur gibi sanki. connectin on kabininde, araci carpmalara karsi dayanikli kilan ve sagli sollu yukselen iki celik kolon var. seyir cami ile sofor mahalli camlari arasindaki bu kolon, bilhassa soforun bulundugu istikamette donus yaparken gorus acisini tamamen kapatmakta ve de ciddi kazalara olanak tanimaktadir. olasi bir kazayi onlemek icin, soforun bu donuslerde epeyce dikkatli olmasi ve vucudunu omuzlarina dek aracin disina dogru sarkitmasi elzem olmaktadir.

    saydigim olumsuz ozelliklerine ragmen, bu kategorideki ticari araclar icindeki tek rakibi, kanimca, volkswagen caddy'dir. onun da tipi kayiktir, mefrusatci arabasi gibidir o ayri.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap