8 entry daha
  • beşir atalay bence 60. hükümet'in en büyük sürprizi oldu. "irtica ve kardrolaşma" iddiasıyla kırıkkale üniversitesi'nden yök tarafından uzaklaştırılan atalay, şimdi içişleri bakanı olarak mgk toplantılarına da girecek.

    atalay ilk olarak abdullah gül'ün kurduğu 58. hükümetin listesinde millî eğitim bakanı olarak yer alıyordu. ancak ahmet necdet sezer kendisini veto etmişti. bunun üzerine atalay devlet bakanı olarak hükümete girdi millî eğitim bakanı erkan mumcu oldu. gün oldu devran döndü, tayyip erdoğan siirt'ten vekil olunca 59. hükümeti kurmak için kolları sıvadı. erdoğan'ın da millî eğitim bakanı beşir atalay'dı. atalay yine veto yedi ve yine devlet bakanı oldu. sezer beşir atalay'in devlet bakanlığına ses çıkarmıyordu ama millî eğitim'e de onu istemiyordu. bu sefer hüseyin çelik'in önü açıldı millî eğitim ona kaldı.

    ve nihayet sezer gidince beşir atalay'ın da önü açıldı. iki kere veto yediği için olsa gerek tayyip erdoğan bu sefer onu daha iyi bir makama iç işleri'ne getirdi. erdoğan böylece hem atalay'a sahip çıktı hem de mgk'da bulunmasına vesile oldu. beşir atalay, uğrunda su geçirmez içişleri bakanı abdülkadir aksu'nun bile harcandığı önemli bir isimdir akp için. bunu yeni bakanlık görevinde "ispatlayacaktır".

    üstelik atalay siyasal duruşu itibariyle bürokrasideki dahiliye geleneğine aykırı durmaktadır. cumhuriyet tarihinde bakanlık yapmış kimi isimlere bakarsak; ali fethi okyar, recep peker, faruk sükan (tam bir gestapodur kendisi), ali tanrıyar, mehmet ağar, meral akşener, saadettin tantan, abdülkadir aksu, gibi genelde devletçi isimlerin tercih edildiğini görüyoruz. atalay ise mevcut bürokrasiye "aykırı" duruşuyla (bu tabii sivil ve demokratik olduğu anlamına gelmiyor) başka bir iktidar alanına angaje olabilir. bekleyip göreceğiz. sürprizli bir bakanlık bizi beklemektedir.

    ayrıca kendisi 2002'deki akp zaferinin gizli mimarlarındandır. sahibi olduğu anar şirketinin yaptığı manüplatif anketlerle akp'nin zaten belli olan birinciliğini daha da parlatmış ve tek seçenekmiş gibi göstererek oy oranına katkı sağlamıştır; "akp'nin hüsamettin özkan'ı"dır.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap