9 entry daha
  • fütuhat-ı mekkiyye'de dipnotları kitabın sonuna toplayıp yayınlamış yayınevi.

    kitaba dalıp okumaya başlıyorsun. dipnot geliyor. normalde gözünü aşağı kaydırıp hemen dipnot bilgisini okumana dahil eder, bitirir, okumana kaldığın yerden devam edersin. ama hayır. litera öyle yapmamızı istemiyor. dipnotu merak ediyorsan okumana ara vermeli, kitabın arkasını çevirmeli, orada sayısız dipnot arasından ilgili dipnotu aramalı, bulmalı, okumalı sonra da ana metne geri dönmelisin. yanlışlıkla okuduğun sayfayı da parmaklarının arasından kaydırdıysan eyvah. bir de onu arayıp bulman gerekiyor. tabii bu arada dikkatin de dağılıyor.

    aynı zamanda kitapta içindekiler kısmı da yok. içindekiler diye bir bölüm açıp genel başlıkları sıralamışlar o kadar. ara başlıkları -ki asıl önemli olanlar onlar- içindekiler kısmına almaya gerek duymamışlar. örneğin yaratılışla ilgili bir konuyu inceleyeceksin, o konuyu bulmak için sayfaları tek tek karıştırıp o konunun nerede olduğunu bulman gerekiyor.

    dipnot ararken ya da tek tek sayfa çevirerek bir konu başlığı ararken o kadar ama o kadar sinirleniyorum ki, içim coşuyor! bu kadar berbat bir yayıncılık anlayışı olamaz. zulüm bu resmen. bu kadar değerli bir kitapta böylesine büyük hatalar...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap